Zorg voor een unieke uitstraling in elke kamer met steenstrips [aangeboden door isodeco]


Foto:
aangeboden door isodeco

Zorg voor een unieke uitstraling in elke kamer met steenstrips

Er zijn genoeg materialen die je toe kunt passen om voor een uniek en huiselijk gevoel te gaan in je interieur. Eentje die echter nog te vaak onbekend is bij mensen, is de steenstrip. Steenstrips zijn handig in gebruik, zorgen voor een heel bijzondere uitstraling en kosten je niet al te veel. Het is dan ook niet gek dat steeds meer mensen voor steenstrips kiezen als ze de uitstraling van natuursteen willen.

Wat zijn steenstrips?

Steenstrips heb je misschien nog nooit van gehoord. De kans is echter wel groot  dat je ze ooit al hebt gezien. Waarschijnlijk dacht je dat het gewoon steen was en niet een steenstrip, want het lijkt heel erg op het echte werk. Een steenstrip is een dikke schijf van baksteen, meestal zo’n 2 centimeter dik. Die strip heeft dus dezelfde kwalitatieve eigenschappen als de baksteen, maar dan dunner:

  • ze zijn vochtbestendig
  • je kunt ze lijmen
  • ze geven een klassieke uitstraling aan je kamer

Bevestigen van de steenstrips

Het aanbrengen van steenstrips gaat echter net iets anders dan het aanbrengen van normale strips of het plaatsen van een baksteen. In tegenstelling tot bakstenen metsel je steenstrips niet in maar lijm je ze met een flexibele en vorstbestendige cementlijm. Hiermee maak je ze vast aan een isolatieplaat of muur. De steenstrips zijn namelijk op meerdere materialen aan te brengen en zijn ook nog geschikt voor zowel binnen als buiten, met name dankzij die vorstbestendige lijm. Na het lijmen voeg je de steenstrips op, zoals je bij een gewone gemetselde muur zou doen.

Het kostenplaatje

De meeste mensen hebben gelijk al dezelfde vraag over steenstrips: is het goedkoper dan metselen met bakstenen? Ben ik goedkoper uit als ik de muur hiermee bedek in plaats van echte bakstenen? Dat hangt van een aantal factoren af. Gemiddeld zijn de steenstrips onder de streep 20 tot 30 procent duurder dan wanneer je voor echte bakstenen zou kiezen. Het hangt echter wel af voor welk formaat je kiest. Denk er maar eens over na: om een steenstrip te maken, moet er eerst een baksteen gemaakt worden. Daarna moet deze in strips gezaagd worden om die steenstrips te creëren. Die extra handelingen maken dat het juist vaak een duurder product is. 

Creativiteit de vrije loop

Waarom dan toch steenstrips gebruiken, als het niet in het kostenplaatje scheelt? Nou, omdat je er lekker creatief mee kunt zijn. Een bakstenen muur ergens plaatsen kan zeker niet altijd. Steenstrips op een bestaande muur plakken kan echter wel. Ze zijn bijvoorbeeld zeer populair in keukens. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden