Weer volle kalender voor jubilerende skeelerclub


Foto:

Weer volle kalender voor jubilerende skeelerclub

Heerde - Ondanks de moeilijke en onzekere tijd door de corona, is de Skeelerclub Oost Veluwe in Heerde druk voor het seizoen 2021. Het seizoen waarin de club haar 35-jarig bestaan viert. Een van de hoogtepunten voor het komende seizoen is het Nederlands Kampioenschap Skeeleren op de baan wat op 4 en 5 juni gehouden wordt.

Eerst staan er echter nog andere dingen op de agenda. Allereerst de werkzaamheden aan de piste. Hier wordt een laag gefreesd en weer een nieuwe laag aangebracht. Voorlopig blijft de piste dan zwart, een jaar later zal worden gekeken of er weer een (gekleurde) coating op zal komen.

Hoogstwaarschijnlijk zullen er door de corona ook activiteiten op de agenda staan die niet door gaan, maar er is nog steeds een kleine hoop dat er over een paar maanden meer mogelijkheden zijn.

Om te beginnen wordt het seizoen gestart met de Lentebloesemtocht, de traditionele seizoenopening van het skeelerseizoen. Deze staat gepland voor zaterdag 27 maart. Een maand later van vrijdag 30 april tot en met zondag  2 mei is er de Holland Cup, deze wedstrijd telt mee voor de Europacup. Er wordt in acht landen gestreden voor deze competitie.

Op vrijdagavond 21 mei staat er een baanmarathon op de KNSB-kalender. Dit is een marathon die verreden zal worden op het wegparcours dat rond de piste ligt. Een week later staat dan alweer de Avond Wandel 4-Daagse op de planning waarbij de deelnemers de mooie omgeving van Heerde te voet gaan verkennen.

In de voor de skeeleraars drukke maand juni wordt op vrijdag 4 en zaterdag 5 juni gereden om de Nationale titels op de baan. Op vrijdag en zaterdag zullen de rijders in de (oudere) jeugd en senioren categorieën op verschillende afstanden strijden om de medailles. Ook in juni een nieuw evenement dat samen met de club uit Rijssen zal worden georganiseerd: De Internationale 4 -Daagse. De start is woensdag 23 juni met een tijdrit naar de Knobbel. De startplaats is nog niet helemaal zeker, maar het zal een individuele tijdrit zijn over 6,5 tot 8 kilometer die de finish zal hebben op de top van de Knobbel en grotendeels (of helemaal) over de Nieuwe Zuidweg zal lopen. 

De volgende dag staat de marathon door het centrum van Heerde op het programma. Op vrijdag zal het hele circus gaan verhuizen naar Rijssen waar op vrijdag in het centrum de marathon wordt verreden. Op zaterdag wordt de competitie afgesloten op de nieuwe skeelerbaan van Skeelervereniging Rijssen. Voor deze competitie gaat de organisatie uit van een ruime internationale opkomst.

Na de vakantieperiode nog enkele evenementen aan de Kommerseweg in Heerde, op woensdag 1 september zal de finale van de FreeWheel Competitie worden verreden en een wedstrijd meetellend voor de Stouwdam Jeugd Skeelercompetitie zal ook in september worden verreden, de datum hiervoor is nog niet bekend.

Naast al deze evenement zijn er ook nog enkele eigen jeugdwedstrijden. Zoals de Habovo Jeugd Skeelercompetitie die open staat voor de eigen jeugd van de club maar ook de mogelijkheid voor rijders van buiten de club om mee te strijden tijdens de altijd gezellige wedstrijden die op vijf vrijdagavonden door het seizoen verreden zullen worden. Daarnaast zal er ook gestreden worden om de clubtitels tijdens de trainingsavonden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden