‘De Oliebol’ in handen van Zomerfeest


Wim Eilander (l) krijgt de bakkersjas overgedragen uit handen van Herman Bijsterbosch
Wim Eilander (l) krijgt de bakkersjas overgedragen uit handen van Herman Bijsterbosch (Foto: Jan Nitrauw )

‘De Oliebol’ in handen van Zomerfeest

Wapenveld - Herman Bijsterbosch heeft zijn oliebollenkraam en alles wat erbij hoort, inclusief het geheime recept, overgedragen aan de stichting Zomerfeest in Wapenveld. “Naast het bakken van oliebollen bij onze eigen activiteiten, kunnen ook verenigingen een beroep op ons doen om voor hen een oliebollenactie te verzorgen”, meldt bestuurslid Wim Eilander.

(door Jan Nitrauw)

Eind december liet Herman Bijsterbosch via het Veluws Nieuws weten dat hij wilde stoppen met het bakken van oliebollen, een activiteit die hij sinds 1988 uitvoerde. De Wapenveldse oliebollenbakker had een geheim recept, een deegmachine en een omgebouwde caravan om oliebollen te bakken en te verkopen.

Herman werd door de publicatie verrast met een tiental reacties van belangstellenden. Met de stichting Zomerfeest, organisator van het gelijknamige evenement in Wapenveld, was de overname snel rond.

“Op het Zomerfeest en bij andere activiteiten verkochten we altijd al oliebollen en de kans was dus aanwezig dat we die inkomsten zouden gaan missen. Snel overleg binnen ons bestuur en vrijwilligers, gaf aan dat we in Dennis Roke en Gert Eilander twee ervaren oliebollenbakkers in huis hebben. Samen met Frans Stijf ga ik de logistiek doen en vrijwilligers voor de verkoop zijn ook aanwezig”, meldt Wim Eilander namens de stichting Zomerfeest.

Het evenement werd ruim dertig jaar geleden opgezet en sinds 2015 is er een eigen stichting opgericht die met de opbrengst de sv WZC ondersteunt. Het evenement uitgegroeid in het Stationspark in Wapenveld kent veel activiteiten waarmee men duizenden bezoekers trekt.

Wim Eilander benadrukt dat men er alles aan wil doen om de kwaliteit waar ‘de Oliebol’ om bekend stond, te handhaven. Daar krijgt men de steun bij van Herman Bijsterbosch. “Samen met mijn deegmaker Evert de Graaf gaan we de vrijwilligers de eerste tijd op weg helpen. Maar het enthousiasme is groot en het lijkt me geen probleem om onze kennis over te dragen”, meldt Bijsterbosch.

Stichting Zomerfeest kan en wil ook oliebollenacties voor vereniging in Wapenveld en omgeving blijven verzorgen net zoals die van ‘de Oliebol’ gewend zijn. “We staan met het Zomerfeest en als WZC middenin de samenleving en organisaties die een oliebollenactie willen houden kunnen met ons in overleg treden. De eerste contacten zijn ook al gelegd”, meldt Wim Eilander.

Over een eerste grote actie voor WZC wordt al nagedacht, dit in verband met de bouw van het nieuwe clubhuis. Daar had men vorig jaar al mee willen beginnen maar de uitvoering van dit grote project moest vanwege corona worden uitgesteld. Maar alle voorbereidingen voor een start zijn getroffen. “Zodra het mogelijk is, willen we een grote huis-aan-huis actie gaan houden”, aldus de heren Eilander en Stijf. En dan kan heel Wapenveld dus proeven of men erin slaagt de kwaliteit van ‘de Oliebol’ te handhaven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden