‘Laatste fase verbouwing Medisch Centrum Willem Tell bijna afgerond’


<p>Medisch Centrum Willem Tell in Epe wordt verbouwd. De Service Apotheek Epe is onlangs opgeleverd. Olga van Vemde (rechts) vertelt er over. Huisarts Martine Heemskerk (links) verhuist naar het centrum.</p>

Medisch Centrum Willem Tell in Epe wordt verbouwd. De Service Apotheek Epe is onlangs opgeleverd. Olga van Vemde (rechts) vertelt er over. Huisarts Martine Heemskerk (links) verhuist naar het centrum.

(Foto: Dennis Dekker)

‘Laatste fase verbouwing Medisch Centrum Willem Tell bijna afgerond’

Epe - Het Medisch Centrum Willem Tell in Epe wordt al maanden grondig verbouwd. De Service Apotheek Epe is onlangs opgeleverd. Een mooi moment voor een verhaal over de status van deze grootscheepse operatie. Aan het woord zijn Olga van Vemde van de apotheek, huisarts Edwin Hut en diëtist en leefstijlcoach Lies Hut. Ook huisarts Martine Heemskerk haakt aan tijdens het interview. Dat komt omdat haar praktijk binnenkort gaat verhuizen naar dit centrum.

(door Dennis Dekker)

Deze operatie is met recht ingrijpend te noemen. En een logistieke legpuzzel. Helemaal in deze coronaperiode. “Toch moest de verbouwing echt doorgang vinden. Alle partijen in het centrum waren namelijk uit het jasje gegroeid”, begint Edwin Hut te vertellen. “In 2009 hebben we een verdieping aan dit gebouw toegevoegd. Mede ook vanwege de polikliniek van Gelre ziekenhuizen die ons als praktijken en als apotheek kwam versterken.”

Maar al snel bleek dat de ruimtes te klein waren. Olga van Vemde van Service Apotheek Epe kwam er al snel achter dat ze meer ruimte nodig had. “Daarbij kon het wat ons betreft veel efficiënter. Onze werkzaamheden bevonden zich voorheen op twee verdiepingen. Het was weliswaar een hoge open ruimte, maar we moesten dagelijks continu trap of, trap af. Dat kon veel handiger.”

Lies Hut vervolgt: “De opmerkingen van Olga en de rest van het personeel van de apotheek zijn serieus genomen. We zijn meteen gaan nadenken over een eventuele herinrichting van alle ruimtes in het gebouw.”

De nieuwe ruimte van de apotheek is inmiddels opgeleverd. Olga van Vemde en haar collega´s zijn zeer in hun nopjes. “Het werkt erg prettig. Ook vermeldenswaardig? We hebben hier sinds kort een medicatie-automaat waar mensen 24 uur per dag hun medicijnen zelf kunnen afhalen.”

Hospice

Daarnaast speelde er een andere uitdaging. Medisch Centrum Willem Tell had een wezenlijk gebrek aan parkeerplekken. Toen de woning rechts naast het medisch centrum te koop kwam, is deze door het collectief huisartsen aangeschaft. “Dat maakte dat we extra parkeerplekken konden creëren. Op datzelfde moment was Hospice Casa Vera op zoek was naar een nieuwe plek. We zijn met hen in gesprek gegaan. Zo dichtbij artsen, zo dichtbij een apotheek. Het leek ons een ideaal plaatje.” April vorig jaar verhuisde het hospice van Oene naar de Willem Tellstraat. Daar zijn drie gastenkamers ingericht.

“Ik heb er heel veel zin in. De lijntjes worden veel korter, we kunnen praktijkondersteuners flexibeler inzetten, we hebben meer overleg.”

Inmiddels werden de plannen voor een grote interne verbouwing in gang gezet. Lies Hut: “Aan de achterkant is inmiddels een ruimte aangebouwd waar de prikpoli zich gevestigd heeft. Ook GGnet en verpleegkundigen van de gedelegeerde zorg voor diabetes zijn hier actief.” Vervolgens is de ruimte boven gestript. Die wordt nu weer opgebouwd. Zodat de huisartspraktijk die zich daar bevindt (Huisartspraktijk Van Alfen, red.) straks haar patiënten vanuit een nieuwe praktijkruimte kan behandelen. Omdat de apotheek gelijkvloers geworden is, kon de eerste verdieping ook vergroot worden.”

Huisarts Martine Heemskerk die haar werkzaamheden al tien jaar doet vanuit een pand aan de Dwarsweg gaat binnenkort verhuizen naar de bovenverdieping van Medisch Centrum Willem Tell. Ze is blij met deze stap: “Ik heb er heel veel zin in. De lijntjes worden veel korter, we kunnen praktijkondersteuners flexibeler inzetten, we hebben meer overleg.” Belangrijk om daaraan toe te voegen? Edwin Hut: “We blijven aparte praktijken. En het is ook niet zo dat je als patiënt verplicht moet kiezen voor de apotheek in dit gebouw. Dat is écht aan de patiënt zelf.”

‘Coronapraktijk’

Martine Heemskerk had een paar maanden geleden al even tijdelijk een periode om proef te draaien in het centrum. “Toen hebben we als Eper huisartsen bepaald dat mijn praktijkruimte aan de Dwarsweg de Eper ‘coronapraktijk’ was. Dat was de plek waar coronapatiënten ontvangen werden of waar mensen met coronaklachten naartoe moesten komen. Dit om het risico van verspreiding zo beperkt mogelijk te laten zijn.”

Als de bovenverdieping ingedeeld is, gaat Heemskerk verhuizen. Dan nog is de verbouwing niet helemaal gereed. Als laatste wordt het achterste deel waar de praktijkkamers van huisartsen Boon & de Ruiter en Edwin Hut zitten, aangepakt. “Zoals het er nu naar uit ziet, is de hele verbouwing in mei klaar.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden