CDA Hattem in gesprek met HAVO over vitale binnenstad


<p>Screenshot van de bijeenkomst, met op de bovenste rij van links af Hetty Scholten, Remco Dijkstra en Margreeth Hartman en op de onderste rij Teun Juk, Harry Kremer en Klaas van Dieren.</p>

Screenshot van de bijeenkomst, met op de bovenste rij van links af Hetty Scholten, Remco Dijkstra en Margreeth Hartman en op de onderste rij Teun Juk, Harry Kremer en Klaas van Dieren.

(Foto: Remco Dijkstra)

CDA Hattem in gesprek met HAVO over vitale binnenstad

Hattem - Het CDA Hattem is vorige week digitaal in gesprek met de Hattemse Ondernemersvereniging HAVO. Hoofdonderwerp van gesprek was het behoud van de vitaliteit van de binnenstad in deze coronatijd. 

De HAVO werd vertegenwoordigd door Klaas van Dieren, Margreeth Hartman en Hetty Scholtens. Zij gaven de CDA-fractieleden Remco Dijkstra, Teun Juk en Harry Kremer een inkijkje in hun plannen voor de toekomst. Daarbij werd een presentatie gegeven van de gezamenlijke website ‘shoppen in Hattem’ die binnenkort online gaat. Ook gaven zij een toelichting over hoe het nu gaat met de Hattemse ondernemers. 

Duidelijk is dat een aantal ondernemers het op dit moment lastig heeft. Daarom werd het idee van een steunfonds voor deze ondernemers besproken. Klaas van Dieren: “Verschillende partijen doen hierin al mee. Met dit fonds willen we ondernemers die nu buiten de subsidieboot vallen helpen door het verstrekken van leningen”. 

De CDA-fractie staat hier positief tegenover en deed suggesties voor mogelijke participanten. Fractievoorzitter Teun Juk: “Wel is het belangrijk dat er een goede toetsing plaatsvindt. Ondernemers moeten voldoende ondernemerskracht hebben. Bovendien moet duidelijk zijn dat ondernemers die een beroep doen op het fonds dat doen vanwege de coronacrisis”. 

Verder werd nog van gedachten gewisseld over de plannen voor de komst van een derde supermarkt. Daarbij ging het onder meer over de locatie, het aantal vierkante meters en de verkeersstromen. Dit komt binnenkort in de gemeenteraad aan de orde. 

De CDA-fractie meldde verder dat de ontwikkeling rond het Uilennest met wonen, zorg en onderwijsvoorzieningen goed is voor het bezoek aan de binnenstad. Teun Juk: ‘’De CDA-fractie steunt de oproep ‘Koop lokaal in Hattem’ dan ook van harte. Het behoud van een vitale binnenstad kan immers alleen wanneer de Hattemers er zelf ook blijven winkelen.’’ 

Tot slot hield Klaas van Dieren een warm pleidooi voor een goede samenwerking tussen alle partijen in de binnenstad: ‘’Met samen Hattem kom je het verst.’’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden