Alles wat je moet weten over de aanschaf van een douchedeur [aangeboden door sanitairkamer.nl]


Foto:
aangeboden door sanitairkamer.nl

Alles wat je moet weten over de aanschaf van een douchedeur

Kiezen voor een douchedeur in plaats van een douchegordijn is een van de slimste opties als je spatwater in de douche wilt houden en glijgevaar tegen wilt gaan.

Of je nu een badkamer aan het verbouwen bent of de look van de badkamer wilt updaten, de selectie douchedeuren is gigantisch. Zo zijn er ook verschillende douchedeurstijlen: scharnierende en draaibare douchedeuren, gebogen en schuivende douchedeuren.

En wat te denken van privacy in de badkamer? Heldere glazen deuren bieden het meeste zicht in uw douche, terwijl matglazen douchedeuren een ondoorzichtige afwerking hebben om wat meer privacy te bieden. Het kiezen van een douchedeur heeft veel te maken met de stijl van de badkamer, maar ook met andere factoren zoals de grootte en de indeling van de douche.

Een douchedeur heeft een aantal voordelen

Een douchegordijn wordt eigenlijk bijna niet meer gebruikt. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun douche af te schermen met een douchedeur, omdat deze douchedeuren veel resistenter tegen spatwater zijn.

Ook het schoonmaken van een douchedeur; kalken en schimmels gaat een stuk eenvoudiger dan bij een douchegordijn. De meeste douchedeuren zijn voorzien van een anti-kalkcoating, hierdoor zal er veel minder snel een kalkaanslag ontstaan op jouw nieuwe douchedeur.

Daarnaast, en dit mag ook wel gezegd worden, dat douchedeuren veel mooier aansluiten bij de meeste badkamers. Douchedeuren zorgen voor een veel verzorgdere uitstraling, in vergelijking met traditionele douchegordijnen

Verder zij douchedeuren ook in verschillende maten en soorten te verkrijgen, voor elke badkamer is er een geschikte douchedeur verkrijgbaar!

Hoe houd ik mijn douchedeur schoon?

Douchedeuren schoon houden, ook hier is goed over nagedacht. Aangezien het voor niemand prettig is om na elke douchebeurt, je douchedeur weer te moeten reinigen, daarom is er over alle nieuwe douchedeuren een speciale nanocoating aangebracht. Deze nanocoating zorgt ervoor dat invloeden van buitenaf, denk hierbij aan vet, olie etc. zich niet hechten aan de douchedeur.

Dit betekent echter niet dat de douchedeur helemaal resistent is tegen vuiligheid, je zult zo nu en dan wel eens een kleine poetsbeurt moeten houden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden