Foto:

ChristenUnie brengt hartjes naar Hattems onderwijs

Hattem - De ChristenUnie heeft Hattemse leraren een hart onder de riem. In het kader van Doe-es-liefdag bezorgden Marinus Kers en Judith Abrahamsen een versnapering bij de Hattemse basisscholen. De hartjes vielen goed in de smaak bij de meesters en juffen.

Marinus Kers, raadslid voor de ChristenUnie: “De onderwijzers in Hattem zetten zich met hart en ziel in voor de ontwikkeling van onze kinderen. Nu de scholen weer op volle toeren mogen draaien, hebben de docenten het stokje overgenomen van de ouders. Terwijl veel Nederlanders veilig thuis aan de slag kunnen, gaan de leerkrachten dagelijks naar hun werk en staan ze voor de klas. En dat is niet zonder risico’s. Daar heb ik veel respect voor. We zijn, net als de meeste ouders, dankbaar voor hun inzet.”

Judith Abrahamsen vergezelde Marinus Kers bij de actie. Ze legt graag uit waarom: “De ChristenUnie draagt onderwijs een warm hart toe. Zo wil de partij meer aandacht voor het loopbaanperspectief van docenten. Ook krijgt de grote werkdruk in het onderwijs de nodige aandacht. De ChristenUnie vindt dat schoolteams zelf moeten bepalen waar het daarvoor bestemde geld het best aan besteed kan worden, zodat het echt in de klas terecht komt. Dat lijken me al twee goede redenen om 17 maart op deze partij te stemmen.”

De Hattemse meesters en juffen waren blij met de aandacht van de ChristenUnie. “Er spreekt veel waardering uit voor ons werk, en dat doet ons goed”, aldus een van de onderwijzers.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden