<p>Harry Kremer (CDA, links) en Fred Voskuil, directeur van het Bakkerijmuseum Hattem.</p>

Harry Kremer (CDA, links) en Fred Voskuil, directeur van het Bakkerijmuseum Hattem.

(Foto: Sigrid Mulder)

CDA Hattem bezoekt Bakkerijmuseum

Hattem - ‘Samen Hattem’, dat is wat Bakkerijmuseum directeur Fred Voskuil het afgelopen jaar ervaren heeft. Die ervaring, tezamen met een rotsvast vertrouwen in de kracht van Bakkerijmuseum, geeft dat Fred Voskuil nog steeds optimistisch kan zijn.

Het museum kreeg bezoek van Harry Kremer en Sigrid Mulder van het CDA Hattem.  

Het afgelopen jaar heeft het Bakkerijmuseum ongeveer de helft van haar bezoekersaantal kunnen ontvangen. Die gederfde inkomsten in combinatie met gemiste horeca-inkomsten zorgen voor een weinig rooskleurig financieel plaatje. Door steun van de gemeente Hattem, de provincie Gelderland en het Mondriaanfonds zijn de cijfers minder slecht dan vooraf gevreesd. 

Maar goed is het allerminst, en daarom moesten er afgelopen jaar moeilijke beslissingen worden genomen, het niet verlengen van tijdelijke contracten. Ook de sluiting van de poffertjessalon in de herfstvakantie was een tegenslag. Tot dan toe bleek het recent aangekochte Daendelshuys een gelukkige zet: hoewel de museuminkomsten wegvielen, liepen de horeca-inkomsten toch nog in beperkte mate door. Maar de sluiting zette ook weer iets in gang: op vrijwillige basis gingen Voskuil samen met mensen uit het kernteam aan de slag met de broodverkoop op zaterdag. 

De Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV) komt hiervoor broodbakkerles geven op de woensdagen. Koopmans levert gratis meel, gratis gist kan opgehaald worden in Meppel, en zo ligt er elke zaterdag vers brood in de winkel waarbij de inkomsten bijna volledig ten goede komen aan het Bakkerijmuseum. 

Een andere opsteker is de ANWB Publieksprijs voor Leukste Uitje van Gelderland. Trots vertelt Fred dat het bijzonder is om juist in deze provincie, die rijk vertegenwoordigd is wat betreft uitjes, deze prijs te winnen. Dit gaf hem en zijn medewerkers een enorme boost. Maar, zo drukt Voskuil de CDA’ers op het hart, het is ook een enorme opsteker voor de stad Hattem. 

In het rapport wordt de stad Hattem zeer goed gewaardeerd door de bezoekers. Daar mag de Hattemer zich meer bewust van zijn, vindt Voskuil. Harry Kremer wil de resultaten van het juryrapport over de stad Hattem ook graag verder onder de aandacht wil brengen binnen de gemeenteraad. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden