Website Veluwse Geslachten compleet vernieuwd


Foto:

Website Veluwse Geslachten compleet vernieuwd

Hattem / Heerde / Epe - De website van de Vereniging Veluwse Geslachten (VVG), www.veluwsegeslachten.nl is vernieuwd.

De VVG staat voor stamboomonderzoek op de Veluwe. Wat de vereniging doet is het transcriberen (het uitschrijven van een gesproken opname) van doop-, trouw-, begraaf- en lidmatenboeken (DTBL) van Veluwse plaatsen, het toegankelijk maken van andere bronnen, het leggen en onderhouden van contact met andere onderzoekers en het uitwisselen van genealogische gegevens tussen de meer dan zeshonderd leden.

De nieuwe website komt helemaal tegemoet aan deze doelstellingen. Zo heeft de website een compleet vernieuwde, toegankelijke bibliotheek waarin de leden direct toegang hebben tot een groot aantal gedigitaliseerde boeken. Ook zijn bijna vierhonderd DTBL-publicaties beschikbaar gesteld voor genealogisch onderzoek. 

Resultaten van dat onderzoek worden gepubliceerd in het tijdschrift Veluwse Geslachten dat al in 2018 een nieuwe vormgeving kreeg. Het overgrote deel van die tijdschriften is eveneens in te zien via de nieuwe website.

Voor het eerst kunnen via de site ook documenten worden gekocht in de vorm van een PDF. Na het invullen van een bestelformulier wordt er direct afgerekend via het betaalsysteem Mollie, waarna automatisch een e-mail wordt toegestuurd met het bestelde document als bijlage. 

Het blijft ook mogelijk om een publicatie of tijdschrift op papier te kopen via de nieuwe webshop.

Op overzichtelijke wijze is nu de informatie bijeengebracht die de vereniging heeft over de Veluwe. Zo is bijvoorbeeld informatie te vinden over kaarten, historie, boeren en boerderijen, en een overzicht van websites die zijn gericht op de Veluwe.

DNA is de nieuwe loot aan de stam. Het speuren naar voorouders wordt namelijk steeds vaker gecombineerd met het aantonen van genetische verwantschappen door middel van DNA-testen. Op de DNA-pagina’s is naast achtergrondinformatie over DNA ook informatie te vinden over de FamilyTreeDNA (FTDNA) Projectgroep Veluwse Geslachten.

Bezoekers kunnen op eenvoudige en snelle wijze - via de centrale zoekfunctie (rechtsboven in de blauwe balk bovenaan de site) - hun weg vinden op de site. Na het ingeven van een zoekterm worden de zoekresultaten overzichtelijk gerangschikt per rubriek: documenten (lees: bibliotheekboeken, publicaties, tijdschriften, scans), pagina’s, berichten en webshop.

De nieuwe website is ontworpen door Wielink Websolutions uit Nunspeet.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden