Smart Fit Epe doet mee aan actie fitnessbranche ‘Stilzitten is geen optie’

Smart Fit Epe doet mee aan actie fitnessbranche ‘Stilzitten is geen optie’

Epe - Smart Fit Epe doet zaterdag 27 februari mee aan de actie van de fitnessbranche ‘Stilzitten is geen optie’. 

Honderden fitnessclubs in Nederland bieden op zaterdag buiten één of meerdere coronaproof trainingen aan. Zij willen zo de heropening van de sportscholen breed onder de aandacht brengen. Deze actie sluit aan bij de landelijke campagne waarbij wordt ingezoomd op de drie miljoen Nederlanders die het afgelopen jaar door de sluiting van de fitnesscentra door de coronamaatregelen niet of beperkt naar de sportclub konden.

“Door de lockdown zijn meer dan 2500 fitnesscentra in Nederland al maanden gesloten; ook onze club Smart Fit Epe”, aldus clubmanager Sven Harmsen. “Sport en fitness zijn bewezen zeer belangrijk voor zowel de lichamelijke- als de mentale gezondheid. Ruim drie miljoen Nederlanders die lid zijn van een sportschool en nu niet de regie kunnen nemen over hun eigen gezondheid, willen weer bewegen. In de sportschool. Binnen. Veilig en op afstand. Stilzitten in tijden van nood nooit een optie.”

De gevolgen van inactiviteit op de fysieke en mentale gezondheid kunnen zijn overgewicht, toename van buikvet, verhoogde bloeddruk, verhoogde cholesterol, diabetes type 2, hart- en vaataandoeningen, stress, depressie en burn-out en verminderde immuniteit.

Sven Harmsen: “Wij als fitnessondernemers begrijpen niet waarom wij omwille van gezondheidsredenen nog niet mogen heropenen. Met deze actie willen wij als fitness-sector een noodkreet slaken. Het is hoog tijd dat de Nederlanders weer kunnen gaan werken aan hun lichamelijke en mentale gezondheid. Sportscholen zijn de ideale omgeving om in te bewegen. Fitness is de enige bewegingsvorm waarbij de oefendosis van kracht en cardio kan worden aangepast aan de doelstellingen, mogelijkheden én beperkingen van elk individu; mede dankzij deskundige trainers en moderne faciliteiten. Drie miljoen Nederlanders weten hoe belangrijk dat is en daarom doen wij zaterdag mee.”

www.sportscholenopen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden