Het Naaiproject zoekt broekjes en washandjes voor India


<p>Froukje de Lange en Hannie Hoogers.</p>

Froukje de Lange en Hannie Hoogers.

Het Naaiproject zoekt broekjes en washandjes voor India

Heerde - Op Internationale vrouwendag, maandag 8 maart, viert het Naaiproject in Heerde haar tweejarig bestaan. 

Froukje de Lange en Hannie Hoogers van het project doen daarom een oproep om hen te verrassen met onderbroekjes en washandjes. Daarmee maken ze duurzaam maandverband voor meisjes en vrouwen in India. In India heeft maar12 procent van de vrouwen toegang tot veilige voorzieningen tijdens hun menstruatie. Meisjes missen daardoor school, vrouwen missen inkomsten, én ze lopen extra risico op ziektes. Het Naaiproject maakt daarom kits met  duurzaam maandverband. Geen kit gaat weg zonder voorlichting over menstruatie en hygiëne.   

Dertig vrijwilligers zijn wekelijks aan het naaien voor het project. Toen dat door corona niet meer bij Het Naaiproject kon, gingen de vrijwilligers thuis verder. De gezelligheid van de ontmoeting verdween maar de motivatie om iets voor een ander te betekenen bleef onverminderd aanwezig. Met elkaar hebben ze duizend tasjes met inhoud genaaid. 

Voor het derde jaar wil het project weer duizend kits maken. Daarvoor zijn tweeduizend nieuwe onderbroekjes en duizend nieuwe washandjes nodig. De maten mogen variëren. Wel is er een voorkeur voor de maten S en M. Het project is voor 100 procent van giften afhankelijk. 

Het adres is: Het Naaiproject, Zwarteweg 10, 8181 PD Heerde.

Rond maandag 8 maart zal de vernieuwde website online staan www.hetnaaiproject.nl

Het Naaiproject is een initiatief van Jeugd met een Opdracht Heidebeek. We werken in samenwerking en volgens de kwaliteitsnormen van Days for Girls.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden