Veluwe Duurzaam zoekt extra energiecoaches


Foto: Veluwe Duurzaam

Veluwe Duurzaam zoekt extra energiecoaches

Hattem / Heerde / Epe - Een passie voor duurzaamheid en energiebesparing? Veluwe Duurzaam zoekt inwoners uit de regio Noord-Veluwe die hun buurtgenoten willen helpen met energie besparen en aan de slag willen als vrijwillige energiecoach. 

Op maandag 29 maart organiseert Veluwe Duurzaam een informatieavond voor energiecoaches. Tijdens de avond is er de gelegenheid om kennis te maken en wordt er informatie gegeven wat een coach doet. Een energiecoach geeft nét even dat steuntje in de rug om verder te komen. Hij of zij helpt bijvoorbeeld bij het invullen van een subsidieaanvraag, legt uit wat er in die moeilijk opgestelde offerte staat of geeft praktische tips om energie te besparen.   

Er is al een bestaande poule van 25 energiecoaches in de regio Noord-Veluwe. Vanwege de grote aanvraag van coachgesprekken is er behoefte om de poule uit te breiden. Met name binnen de gemeente Elburg, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten worden extra coaches gevraagd.  

Op maandag 29 maart is er een informatiebijeenkomst voor (aanstaande) energiecoaches. Afhankelijk van de coronamaatregelen op dat moment vindt de bijeenkomst online of op locatie plaats. Tijdens de informatiebijeenkomst is er gelegenheid om kennis te maken en geeft Veluwe Duurzaam informatie wat een coach doet. 

Na de bijeenkomst kunnen de (aanstaande) energiecoaches zich aanmelden voor de training. Deze training bestaat uit vijf trainingsavonden in april en mei, op de donderdagavond. 

Een energiecoach houdt twee tot vier coachgesprekken per maand bij inwoners aan huis. Een aantal keer per jaar zijn er ook terugkomavonden bij Veluwe Duurzaam om kennis en ervaringen te delen met andere coaches. De energiecoaches ontvangen een vrijwilligersbijdrage voor hun inzet. 

Iedereen die zin heeft om aan de slag te gaan als energiecoach, kan zich tot en met woensdag 17 maart aanmelden voor de informatieavond. Dit kan via: www.veluweduurzaam.nl/advies/energiecoach 

Als er te veel aanmeldingen zijn voor de opleiding voor energiecoaches selecteert Veluwe Duurzaam kandidaten op woonplaats en kijkt waar de meeste behoefte is aan extra coaches. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden