‘Het is stil hier bij het Heidebad...’


<p>Een positieve noot in deze coronacrisis. Bjarne Pechler en zijn vrouw Rosemarijn van Conferentiehotel Villa Heidebad namen het letterlijk. Vorige week lanceerden ze een filmpje dat viral ging. Foto: Dennis Dekker</p>

Een positieve noot in deze coronacrisis. Bjarne Pechler en zijn vrouw Rosemarijn van Conferentiehotel Villa Heidebad namen het letterlijk. Vorige week lanceerden ze een filmpje dat viral ging. Foto: Dennis Dekker

(Foto: Dennis Dekker)

‘Het is stil hier bij het Heidebad...’

Wissel - 'Leuke gebeurtenissen? Minder leuke gebeurtenissen? je kunt overal wel een liedje over maken', zo sprak Wim van Vilsteren wel eens. "Dat gebeurde in onze familie dus ook heel vaak", begint zijn dochter Rosemarijn te vertellen. Samen met haar man Bjarne Pechler bestiert ze Villa Heidebad in het Eper buurtschap Wissel. Ze werken inmiddels al weer jaren in het conferentiehotel dat haar ouders op 1 juni 2005 overnamen. "Mijn ouders Wim en Joyce helpen op de achtergrond nog mee, maar gaan daar wel mee stoppen. Het officiële overnamefeest hebben we vanwege corona nog even uitgesteld."

(door Dennis Dekker)

De coronacrisis is erg vervelend, maar Bjarne en Rosemarijn zit zichtbaar niet bij de pakken neer. Zo worden deze lockdown-weken onder meer besteed om het restaurant aan te pakken en om nieuwe gerechten uit te testen. "Kwaliteit was hier al goed, maar het wordt op alle fronten steeds een beetje beter. Deze moeilijke coronamaanden willen we nu dus gebruiken om her en der dingen aan te pakken zodat we vol aan de bak kunnen wanneer dat weer mag", klinkt het vol overtuiging.

"Wij zijn sowieso geen ondernemers die stil zitten en passief afwachten totdat de gasten zich melden. We willen ons bedrijf op de kaart blijven zetten. Ook in deze tijd proberen we steeds weer dingen te bedenken om te laten zien dat we er nog zijn." Eind vorig jaar was daar bijvoorbeeld al een unieke samenwerking met Sterrenrestaurant O&O uit Sint Willebrord. "Eigenaresse Monica Tsang is mijn schoolvriendin", aldus Rosemarijn. "Samen bedachten we dat Villa Heidebad één van de vier Nederlandse afhaallocaties zou kunnen zijn voor hun unieke take away menu." Het bleek een succes. De gerechten van het Oriëntaalse sterrenrestaurant gingen in Epe als zoete broodjes. Zorg er voor dat je unieke dingen bedenkt, zodat men je blijft zien. Dat is ook altijd het credo geweest van Joyce en Wim, vult Bjarne aan. "Mijn schoonouders hebben daar altijd heel erg goed over nagedacht. Dat maakt ook dat we het er veel met hen over hebben."

De Overkant

Een paar weken geleden, was daar ineens een spontaan idee van Wim van Vilsteren. Rosemarijn: "Maak een lied en beschrijf de situatie waarin dit bedrijf zit. Nog diezelfde avond zijn Bjarne en ik gaan zoeken naar een geschikt nummer." Ze vonden het liedje De Overkant van Suzan en Freek wel passend. "Op dat nummer hebben we dus binnen een paar uur een nieuwe eigen tekst geschreven", aldus Bjarne. "Wij wilden het alleen niet zelf zingen. Want het moet wel professioneel overkomen. Het perfectionisme dat onze gasten herkennen bij ons culinaire hoogstaande conferentiehotel, moet zich ook in dergelijke spontane acties terugvertalen. Ik vertelde dat aan mijn broer Sven en hij zei dat hij ooit met Freek gevoetbald had. We hebben het duo zelfs nog benaderd. Ze vonden het een erg origineel en leuk idee."

Bjarne en Rosemarijn kwamen vervolgens in contact met Carmen Hovestad, docente aan het Zwolse conservatorium. Ze heeft dit nummer samen met één van haar studenten (Wolter Hoeksema) ingezongen en gemixt.

Het is stil hier bij het Heidebad... Nu al bijna een jaar. We missen u al veel te lang, maar we staan voor u klaar'

Toen was er ineens een nummer, met een passende tekst. 'Het is stil hier aan de overkant', transformeerde tot 'Het is stil hier bij het Heidebad'. Het nummer dat Suzan en Freek samen met rapper Snelle zongen, had ineens een Eper tintje gekregen. "Maar daar was het voor ons niet mee af. We hebben een script bedacht waarin wij zelf figureerden en vervolgens is er een videoclip bij gemaakt."

Viral

Vorige week kwam het nummer online. Het ging viral. Zelfs celebrities zoals Bas Smit en Nicolette van Dam deelden het liedje. "We wisten niet wat ons overkwam. We zijn er nog altijd een beetje stil van."

'Ze noemen dit het einde van de wereld, maar het is eigenlijk niet zo heel ver... Het is stil hier bij het Heidebad... Nu al bijna een jaar. We missen u al veel te lang, maar we staan voor u klaar'. Deze woorden klonken sindsdien door duizenden speakers. Bjarne en Rosemarijn hebben heel veel leuke reacties op het clipje gehad. "Zo maar één van de reacties die ons bijgebleven is? 'Het originele nummer is mooi, maar deze raakt me echt'. Da's toch geweldig? Het geeft ons veel energie om door te gaan. het duurt niet lang meer en dan mogen we weer. Eindelijk!"

Het clipje van Villa Heidebad is terug te bekijken via de link www.facebook.com/villaheidebad

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden