Buurtbus 552 tussen Vorchten en Wezep gaat weer rijden


Foto:

Buurtbus 552 tussen Vorchten en Wezep gaat weer rijden

Vorchten - Buurtbus 552 tussen Vorchten en Wezep gaat maandag weer rijden.  

Buurtbusvereniging VeVoMa moest alle buurtbussen in maart vorig jaar vanwege corona van de weg halen. Nu deze bussen voorzien zijn van door TNO en RDW geadviseerde aanpassingen, mogen ze weer de weg op. 

Sinds de nieuwe concessie per 13 december 2020 rijdt de buurtbus onder de nieuwe naam buurtRRReis. De vertrouwde blauwe Keolis bus heeft plaatsgemaakt voor een witte bus met het nieuwe paars-blauw-groene logo van RRReis. 

Vanaf 13 december zijn in de hele RRReis-regio de kaartsoorten en tarieven voor alle bussen gelijk. BuurtRRRreis heeft dus geen eigen kaartsoorten meer. De buurtbuskaartjes (10 rittenkaarten) van Keolis Gelderland zijn nog geldig tot 1 januari 2022. De ritprijs met de buurtbus wordt per 1 januari 2021 verhoogd naar 2,40 euro. 10 rittenkaarten worden niet meer verkocht. 

De rijtijden van de dienstregeling zijn niet gewijzigd. Wel is een kleine aanpassing in de route opgenomen. Vanaf volgende week rijdt de buurtbus iets langer over de IJsseldijk, langs het Wijhese veer en vervolgens via de Kerkweg naar Vorchten. Omdat de buurtbus valt onder het OV is het dragen van een mondkapje verplicht voor passagiers van 13 jaar en ouder. 

Meer informatie staat op www.rrreis.nl/dienstregeling/buurtrrreis

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden