Uniek Sporten Uitleen ook in Epe


<p>Ronald Stapelbroek, ambassadeur Uniek Sporten Lochem, in een sportrolstoel. </p>

Ronald Stapelbroek, ambassadeur Uniek Sporten Lochem, in een sportrolstoel.

Uniek Sporten Uitleen ook in Epe

Epe - Vanaf deze maand is Uniek Sporten Uitleen ook beschikbaar voor inwoners van de regio Epe. 

Uniek Sporten Uitleen zorgt ervoor dat mensen met een fysieke beperking binnen de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen sporthulpmiddelen kunnen uitproberen. Door de beschikbaarheid van sportvoorzieningen vanuit een uitleenpool, kunnen mensen met een beperking uit het brede aanbod van sporten uiteindelijk de sport kiezen die het beste bij hun past. 

Uniek Sporten Uitleen is meer dan alleen een sportrolstoel of handbike uitleen, het is een mobiliteitsgarantie. De sporter krijgt advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Het middel wordt persoonlijk gepast en afgesteld op de wensen en tijdens de uitleenperiode is technische service en onderhoud beschikbaar. Indien nodig wordt het product afgeleverd op een gewenste locatie. De dienst is gratis te gebruiken.

De sportrolstoel of ander hulpmiddel lenen kan van minimaal een week tot maximaal zes maanden. Binnen die periode kun de deelnemer een goed beeld krijgen of die sport bij past, zegt Monique Kalkman van Uniek Sporten Uitleen. 

“Ook of het fysiek bij je past. Als je wilt gaan basketballen maar je kunt die bal niet tot de hoogte gooien van de basket, dan kan ik me voorstellen dat het geen leuke sport is om te doen. Het kan dus dat het aan je fysieke gesteldheid ligt dat basketbal geen optie is. Kom je daar na twee maanden achter en je wil bijvoorbeeld gaan rolstoelhockeyen met een andere rolstoel dan is dat geen probleem bij Uniek Sporten Uitleen. Zo kun je meerdere keren een beroep doen op deze uitleenservice om te kijken wat bij jou past.”

Na de uitleenperiode kan de gebruiker een rapport krijgen met de maten van het gewenste hulpmiddel. Met dit rapport kan men vervolgens naar de gemeente voor het aanvragen van het juiste sporthulpmiddel. Dit is echter geen garantie dat zij automatisch financiering krijgen via de WMO.

In de uitleenpool van Uniek Sporten Uitleen zijn zeven hulpmiddelen beschikbaar: de ADL-rolstoel, all court sportrolstoel, elektrische sportrolstoel, handbike, aankoppelbare handbike, rugby sportrolstoel en de racerunner.

Vanaf maart 2021 is Uniek Sporten Uitleen voor in ieder geval drie jaar beschikbaar in de regio. De dienst wordt mede mogelijk gemaakt door Uniek Sporten in samenwerking met gemeenten, Welzorg, NOC*NSF en Fonds Gehandicaptensport. 

Meer informatie over Uniek Sporten Uitleen staat op www.unieksporten.nl/uitleen.

Voor een persoonlijk sportadvies in de gemeente Epe kan men terecht bij Jeroen de Lange, via 06 - 36220641 of epe@unieksporten.nl   

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden