Raoul Veira nieuwe uitbater van de Hezebrink in Emst


<p>Petra Brummel-Stegeman en uitbater Raoul Veira.&nbsp;</p>

Petra Brummel-Stegeman en uitbater Raoul Veira. 

Raoul Veira nieuwe uitbater van de Hezebrink in Emst

Emst - De 55-jarige Raoul Veira uit Emst is per 1 juli de uitbater van dorpshuis de Hezebrink in Emst. De contracten zijn getekend en gelden in principe voor een lange termijn. 

(door Henk Boeve)

Raoul Veira is geboren in Delft en woont nu zes jaar aan de Laarstraat 67 in Emst, samen met zijn vriendin Hennie Blokpoel. Zij is de eigenaar van Speur Honden centrum Uniek. Voordat Raoul Veira naar Emst kwam, woonde hij onder andere in Ugchelen en is helemaal verkocht aan de Veluwe.

Hij werkte heeft de Hotelschool in Den Haag gedaan en startte zijn loopbaan in een eetcafé in Rijswijk. Daarna werkte hij bij sportschool en sauna Club Pellikaan in Amersfoort en in Apeldoorn als sportmanager. Er volgde een buitenlands avontuur in Griekenland en Hongarije, gevolgd door een baan bij de Gemeente Enschede als teamleider sport. De laatste acht jaar was hij regiomanager bij Vermaat voor het oosten van het land. Vermaat is een cateringbedrijf voor ziekenhuizen. Hij heeft heeft daar nu ontslag genomen om uitbater te worden van de Hezebrink.  

Hij heeft nu een leeftijd bereikt dat hij iets wil gaan doen en het liefst tot zijn pensioengerechtigde leeftijd. Toen hij eind 2020 een advertentie zag staan dat dorpshuis de Hezebrink een nieuwe uitbater vroeg, was zijn beslissing snel genomen. Er volgden gesprekken met het interim-bestuur van de Hezebrink en dat klikte meteen. 

Veira heeft een stappenplan en een ondernemingsplan geschreven voor de Hezebrink. “En dat kan ik niet alleen”, zegt Veira. “Daar heb ik mensen bij nodig van de verenigingen die gebruik maken van de Hezebrink. Ik ga dan straks ook een uitnodiging sturen naar alle verenigingen om samen met mij een plan te maken. Wat zijn hun wensen? Verenigingen moeten de basis zijn voor het slagen. En ik zie hier zoveel mogelijkheden”.

Maar dat is niet het enige. “De Hezebrink heeft een geweldige bowlingbaan. Een prachtige plek voor het vieren van een verjaardagsfeestje voor zowel ouderen, maar ook voor kinderen. Doe daar een barbecue bij en je hebt een avond om nooit te vergeten. Veel mensen weten dit niet.”

Hij wil ook de campings in Emst en omgeving benaderen om de Hezebrink onder de aandacht te brengen. “En ook op cultureel gebied heb ik diverse plannen. Wat te denken van een workshop over bijvoorbeeld elektrische fietsen. Vele bezitters van een elektrische fiets weten niet wat de mogelijkheden zijn wat betreft de veiligheid. Een carnavalsmiddag voor de jeugd. Een BN’er uitnodigen. Een jazzmiddag.”

Zelfs denkt Veira erover om na een uitvaart een kop koffie met een broodje te serveren voor de nabestaanden.

En de wandelaars van de klompenpaden kunnen er straks koffie of thee bestellen. “En hebben de wandelaars zin in een bitterbal of uitsmijter, dan is dat ook geen probleem.” 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden