Alternatieve IJsseltheaterfietstocht


Foto: Jan van Aefst

Alternatieve IJsseltheaterfietstocht

Epe / Heerde - De IJsseltheaterfiettocht gaat dit jaar in aangepaste vorm door. De route kan gedurende drie maanden in kleine groepjes gefietst worden. Onderweg treden geen artiesten op, maar ontvangen de fietsers op een app beeld en geluid. 

Sinds 2007 stappen tweeduizend fietsers in het laatste weekend van mei op om het Sallandse IJsselgebied in de gemeenten Olst-Wijhe, Heerde en Epe te doorkruisen. Onderweg genieten ze op mooie en vaak onbekende plekken van theater, muziek, acrobatiek en gezellig samenzijn. De nieuwe versie waaraan nu wordt gewerkt is vanaf zaterdag 29 mei tot eind augustus te volgen.

Leonie Meppelder volgt vanaf dit jaar Arie Hemmen op als projectleider. “Dit jaar zal het anders zijn dan andere jaren, door de geheel vernieuwde opzet, maar het biedt ook veel voordelen”, zegt ze. “De route kan op elk gewenst moment in kleine groepjes gefietst worden, waarbij je onderweg objecten tegenkomt waar je met een telefoonapp beelden en geluiden kunt ontvangen. Al die stukjes theater samen vormen een uniek verhaal.”

Op dit moment wordt de alternatieve theaterfietstocht samen met verschillende artiesten voorbereid. “Zij zijn, net als onze vrijwilligers, erg enthousiast over het toch weer mogelijk maken van iets bijzonders. Door het hele gebeuren te spreiden over drie maanden vermijden we het fietsen in grote groepen. 

Meer informatie op www.theaterlangsdeijssel.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden