Shopfeestje voor klant én personeel


<p>Loes Dul, werkzaam bij Kuijt Epe Women- & Menswear geeft een klant een mooi nieuw setje aan tijdens de koopzondag op 28 maart.</p>

Loes Dul, werkzaam bij Kuijt Epe Women- & Menswear geeft een klant een mooi nieuw setje aan tijdens de koopzondag op 28 maart.

(Foto: Dennis Dekker)

Shopfeestje voor klant én personeel

Epe - Een koopzondag tijdens de corona lockdown. Het klinkt ietwat vreemd, maar de ondernemers in Epe hielden er op 28 maart wel één. En waarom ook niet? Ook al heeft zich maar één persoon als klant aangemeld, je kunt daar dan misschien juist wel een persoonlijk shopfeestje van te maken.

(door Dennis Dekker)

De ene ondernemer had meer aanmeldingen dan de andere. Toch mocht het aantal klanten de pret van de koopzondag niet drukken. Wilma Braakman van Yoi Fashion beschouwt deze koopzondag eigenlijk als soort van startschot voor een betere tijd. Dat enthousiasme ziet ze ook bij de klanten die ze deze dag mocht ontvangen. “De dames hebben zin om weer te shoppen. Dat merk ik aan alles. Net als hen, verlang ik ook naar de komende periode wanneer er weer meer mag en kan.”

Gretig

Christine en Marieke Hullegie van de winkel Hullegie, Sisters in Lingerie zien deze eerste koopzondag in een hele lange tijd ook als mooi moment om de nieuwe collectie onder de aandacht te brengen. “Daarom hebben we vorige week een oproep gedaan via social media. Binnen de kortste keren druppelden er aanmeldingen binnen voor een persoonlijk shopmoment op deze zondag. We hebben vandaag ook heel bewust ruim de tijd voor iedere klant uitgetrokken.”

‘Ik kom al bij The Sisters sinds ik bh’s nodig heb’

 Vivianne von Freytag Drabbe kwam er zelfs voor uit Kootwijk gereden. “Ik las over de koopzondag en heb me meteen aangemeld. Je kunt wel zeggen: ietwat gretig, zelfs.” De twee zussen fungeren deze middag ook bij haar als soort van personal shop-duo als het gaat om badkleding en stijlvolle lingerie. “Wil je even zien wat er allemaal in mijn kleedhokje hangt? Ik ben nog wel even bezig met passen, hahaha.” De Kootwijkse komt al jaren shoppen bij ‘The Sisters’ in Epe, vertelt ze. “Eigenlijk sinds ik bh’s nodig heb. Mijn moeder heeft altijd gezegd dat je bij ondermode voor kwaliteit moet gaan. Haar advies volg ik nog steeds braaf op.”

Extra personeel

Bij Kuijt Epe Women- & Menswear was het heel wat drukker. Eigenaar Johan de Vries vertelt: “We zouden 50 personen tegelijk in onze winkel kunnen hebben. We zijn om veiligheid te garanderen zeer bewust maar tot dertig gegaan.” Toch zorgt dat aantal wel voor de nodige reuring. “Het is heel leuk, want als gezin of als echtpaar kan je op deze manier toch ook echt even lekker winkelen met het gevoel alsof corona niet bestaat. Je ziet het hooguit aan de mondkapjes en gezichtsmaskers.” De lijst van aanmeldingen was bij Kuijt dus ook gigantisch, vertelt de eigenaar. “Toen bekend werd dat we koopzondag zouden draaien, stroomde onze shopafspraak-agenda vol. Sterker: ik moest op het laatste moment zelfs nog extra personeel laten komen.”

Een volle winkel of niet; een koopzondag in een corona-lockdown blijkt voor klanten én winkelpersoneel een waar shopfeestje te zijn. Het zal volgende maand dus ook weer gaan gebeuren. “Schrijf 30 mei maar alvast in de agenda!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden