<p>Druk aan het werk: Ben Kamphuis van Het Wapen Grill And Chill in Epe.&nbsp;</p>

Druk aan het werk: Ben Kamphuis van Het Wapen Grill And Chill in Epe. 

(Foto: Dennis Dekker www.mediamagneet.nl)

Grill and Chill is klaar voor gasten

Epe - Eetcafé Het Wapen van Epe is sinds een paar maanden in andere handen. Marieke Modderkolk en Ben Kamphuis hebben dit welbekende etablissement op het Eper horecaplein getransformeerd tot Het Wapen Grill and Chill. Een gesprek met Ben over deze nieuwe horecaonderneming.

(door Dennis Dekker)

Want ja, de horeca zit hen in het bloed. Dat staat wel vast. Toen hun voormalige, goedlopende locatie (restaurant De Rietstulp in Oene) helaas letterlijk in vlammen op ging, was de vraag dus niet ‘of’, maar ‘wanneer’. “Het moment dat Peter Hendriks ons benaderde dat hij wilde stoppen met zijn eetcafé, waren we meteen enthousiast. We hoopten eerlijk gezegd wel dat we al wat eerder open konden voor gasten, maar het einde is in zicht. Daarbij zorgt deze coronatijd er ook voor dat je rustig kunt opbouwen.”

Opbouwen

Dat opbouwen deden Ben en Marieke al veel vaker. Nadat Bens goedlopende bar-cafetaria Eureka op de Hoge Weerd werd verruild voor de toenmalige lunchroom-brasserie Breadz (nu Brasserie Bij Ons, red.) werkte Kamphuis een tijdje in het restaurant van vakantiepark De Bosrand in Vaassen. “Vervolgens zijn Marieke en ik een paar jaren de uitbaters geworden van restaurant De Rietstulp in Oene. We hadden daar een mooi concept gelanceerd. Onze lokale proeverijen, waren weken van te voren al volgeboekt. Helaas is het er na die vreselijke brand niet van gekomen om onze horecadroom op diezelfde plek voort te zetten. We moesten dus uitkijken naar een alternatief.”

“Het vlees wordt eerst weken in deze kast gerijpt. Dat maakt het enorm mals en smaakvol.”

Toen Ben en Marieke dit horecawapen in handen kregen, begon hun kookinspiratie weer te borrelen. “Als je naar zo’n prominente plek in het Eper centrum gaat, dan moet je iets heel anders gaan doen dat de rest van de horecazaken die hier gevestigd zijn. Anders heb je geen bestaansrecht.” Het interieur is bijvoorbeeld al totaal anders dan elders. “Dat is echt Marieke haar pakkie-an. Ze weet heel goed hoe er sfeer en beleving in een ruimte gebracht moet worden.” Prominent in die ruimte staat een dry age-kast met daarin mooi uitgelichte stukken rundvlees van Nederlandse Holstein-koeien. “We hebben dit opgepakt met de firma Clara Foodservice uit Epe. Hun vlees wordt eerst weken in deze kast gerijpt. Dat maakt het enorm mals en smaakvol.”

Pastorale

Maar daar houdt de visie op onderscheidende gerechten niet bij op. De bereiding daarvan gebeurt namelijk ook op een originele wijze. “Dat doen we in een houtskooloven. Leuk om te vertellen? Binnenkort krijgen we hier zelfs nog een uitgebreide workshop over van Bart de Pooter. Hij is de chef-kok van het Belgische twee sterren-restaurant Pastorale.”

Natuurlijk serveren ze hier al een paar weken ‘coffee to go’. Natuurlijk worden er al lunchgerechten en avondmaaltijden besteld. Maar de echte aftrap moet nog komen. “We kunnen we niet wachten tot het hier helemaal vol zit met gasten. We zijn er klaar voor.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden