Nieuwe borden bij schaapskudde moeten voeren voorkomen


<p>Vrijwilligster Bea Sibie bevestigt de NIET-Voeren bordjes aan de hekken</p>

Vrijwilligster Bea Sibie bevestigt de NIET-Voeren bordjes aan de hekken

(Foto: Lammert Niesing)

Nieuwe borden bij schaapskudde moeten voeren voorkomen

Epe / Heerde - Deze week zijn bij de Schaapskudde Epe-Heerde nieuwe bordjes aan de hekken opgehangen met het dringende verzoek de schapen niet te voeren. 

Het voeren van de schapen kan schadelijk zijn voor de gezondheid van de dieren en brengt de nodige overlast met zich mee. Schaapsherder Lammert Niesing legt uit dat de voeding van de schapen zorgvuldig is samengesteld. “Onze schapen hebben hun eigen Schijf van Vijf en wij zorgen ervoor dat ze alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen. Boterhammen horen daar niet bij. Ook veroorzaakt het voeren veel onrust bij de dieren. Schapen verdringen zich voor de hekken wat veel stress geeft, terwijl het niet nodig is om ze met brood te lokken. Onze dieren zijn van nature nieuwsgierig en komen vaak vanzelf naar bezoekers toe. Dan kunnen kinderen de dieren rustig aaien, zonder dat de dieren daarbij tegen het hek worden gedrukt. Daar komt bij dat we regelmatig plastic zakken en papier broodzakken in en om de weiden terugvinden. Dat is niet alleen schadelijk voor de dieren maar ook voor de natuur.” 

Om extra aandacht te vragen voor het niet voeren van de dieren heeft communicatiebureau Dunique de borden op aantrekkelijke wijze opgemaakt en aangeboden aan de Schaapskudde Epe-Heerde. Vrijwilligster Bea Sibie ging gelijk aan de slag en bevestigde de borden aan de hekken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden