Foto:
aangeboden door grasexpert en welkoop

Met minder werk in de tuin toch de hele zomer genieten

Even goed je groene vingers laten zien is nooit verkeerd. Het tuinwerk kan zichzelf alleen snel opstapelen wanneer je een grote of een meer complexe inrichting van je tuin hebt. Voor je het weet moet je het gras maaien, de vijver schoonmaken, onkruid wieden, schoffelen en de planten sproeien, snoeien en natuurlijk ook aanplanten. Daarom krijg je hier 3× een manier om jezelf wat tuinwerk te besparen!

Het gazon

Een gazon kost tijd. Er kan een kale plek ontstaan, mos kan groeien, je kan last hebben van molshopen en natuurlijk moet het ook regelmatig gemaaid worden. De eerste tip is daarom kunstgras in je tuin! Met kunstgras is bladeren harken het enige wat je wél nog moet doen. Het is altijd perfect groen en houdt onkruiden en molshopen tegen. Kunstgras voor in de tuin heeft ook een waterdoorlatende bodem, waardoor veel regenwater niet voor een grote modderpoel zal zorgen! Door het aanleggen van een kunstgrasgazon bespaar je jezelf al direct de meest voorkomende taak in tuinieren.

Minder onkruid

Vooral wanneer je veel beplanting of een grote tuin hebt, zal onkruid voor grote irritatie zorgen. In de zomermaanden lijkt het haast wel maandelijks de strijd van je planten te winnen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om minder last te hebben van onkruid. Zo kun je een worteldoek aanbrengen, zodat alleen de planten die je zelf plaats hun wortels in de bodem kunnen nestelen. Als een worteldoek wat intensief is om te leggen, is er ook een prima alternatief te vinden in een mulchlaag van bijvoorbeeld boomschors of grind. Dat geeft ook nog eens wat extra karakter! Het is iets minder effectief tegen het onkruid, maar het zal je zeker een aantal keren wieden besparen.

Ander groen

De type planten die je kiest voor in je tuin hebben veel invloed op hoeveel tijd je met ze door moet brengen. Snoeien, bemesten, water geven, insecten bestrijden en ga zo maar door, is allemaal afhankelijk van het type plant wat je in de grond zet. Kies daarom wat eerder voor wat bodembedekkers of langzaam groeiende alternatieven. Een stevige bodembedekker heeft niet veel omkijken nodig, zolang het maar af en toe regent. Ook voorkomen ze veel onkruid, omdat deze geen ruimte meer krijgen om te groeien. Af en toe een keertje bijsnoeien zal wel nog moeten, maar niet zo vaak als met struiken en heggen.

Meer berichten