Hattem doet mee aan NK tegelwippen

Hattem doet mee aan NK tegelwippen

Hattem - De Gemeente Hattem doet mee aan het NK tegelwippen. Bedoeling is dat tegels plaatsmaken voor gras, bloemperken en geveltuinen. 

Er doen ruim veertig gemeenten mee aan de competitie. Demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen gaf dinsdagmorgen samen met tv-tuinman Lodewijk Hoekstra het startschot door de eerste tegel te wippen. De wedstrijd duurt tot 30 september.

Klimaatadaptieve en biodiverse steden en dorpen

Het NK Tegelwippen wordt voor het tweede jaar op rij georganiseerd. Dinsdag was het ook de eerste dag van De Week van de Groene Tuin, die in het teken staat van ontstenen. 

Gedurende het NK worden in heel Nederland tegels vervangen door groen om zo wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. 

Om maatregelen te nemen, die helpen de gevolgen van klimaatverandering op te vangen, biedt gemeente Hattem financiële ondersteuning. Dit is in samenwerking met Veluwe Duurzaam en het Waterschap Vallei en Veluwe. De partijen hopen dat deze subsidie de bereidheid tot het verwijderen van tegels en andere maatregelen voor het klimaat vergroot. 

De regeling is te vinden via www.veluweduurzaam.nl/stimuleringsregeling

De Gouden Tegel en de Publiekswipper

De gemeente die de meeste tegels per inwoner wipt wint de prestigieuze Gouden Tegel. Ook actieve bewoners die hun (gevel)tuin transformeren maken kans op een prijs: de Publiekswipper. Deze prijs wordt begin oktober uitgereikt. Inwoners kunnen zich aanmelden via nk-tegelwippen.nl/meedoen/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden