Training Skeelerclub Oost Veluwe gaat door


Archieffoto: Skeelerclub Oost Veluwe

Training Skeelerclub Oost Veluwe gaat door

Heerde - De trainingen van Skeelerclub Oost Veluwe gaan gewoon door, meldt het bestuur van de club. Hier was wat onduidelijkheid over ontstaan na een publicatie in De Stentor op 31 maart.

“In de Stentor van 31 maart wordt aangegeven dat de Heerder sportclubs op slot gaan in verband met de stijging van de corona-besmettingsgraad in de gemeente Heerde”, schetst Jannes Wolff van de Skeelerclub Oost Veluwe. “Burgemeester Jan Willem Wiggers regeerde op deze stijging als volgt in een mail van maandag 29 maart: ‘Vanuit de gemeente Heerde doen wij geen oproep om de activiteiten stil te leggen, wanneer daarvoor geen aanleiding is. Mocht er sprake zijn van een besmetting dan verwachten wij van u dat u de trainingen met de groep rond de besmette persoon onmiddellijk stopzet en weer opstart als de betrokkenen kunnen aantonen dat zij negatief getest zijn’.”

“Wel is de dringende oproep van onze burgemeester om de coronamaatregelen in acht te nemen: hanteer de hygiëne maatregelen en de 1,5 meter afstand en zorg dat er geen groepsvorming voor en na afloop van de training plaatsvindt”, aldus Wolff. “Als bestuur en trainers van Skeelerclub Oost Veluwe zijn wij van mening dat de trainingen gewoon door kunnen gaan, op het moment op de banen in Heerde, Hattem en Heerenveen. We willen natuurlijk aan iedereen vragen om toch voorzichtig te zijn en bij klachten thuis te blijven. Ook al omdat onze leden uit een ruime omgeving van Heerde komen is het dus niet nodig om de club nu op slot te doen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden