Berghuizerbad vraagt hulp donateurs


Het bestuur snakt naar de openstelling van het bad maar moet dit jaar alle zeilen bijzetten om het hoofd boven water te houden.
Het bestuur snakt naar de openstelling van het bad maar moet dit jaar alle zeilen bijzetten om het hoofd boven water te houden. (Foto: Berghuizerbad)

Berghuizerbad vraagt hulp donateurs

Wapenveld - En opnieuw is het voor het bestuur van het Berghuizerbad hard werken om het hoofd boven water te houden. Een aantal jaren geleden kon het bad gered worden van een dreigende sluiting. Na de redding volgde een periode waarop er volop werd geïnvesteerd en het bad bruiste van activiteiten. Corona dwong tot sluiting en de inkomsten droogden op. Tijd om de hulp van donateurs op te roepen om ook deze storm te overleven.

(door Jan Nitrauw)

Uit het persbericht over de donateursactie blijkt enige schroom om een beroep op mensen te doen. “Heel veel mensen, bedrijven, verenigingen en stichtingen zijn getroffen. Maar het Berghuizerbad zit nu al maanden dicht en dat betekent geen inkomsten. We moeten nu op zoek naar geld om het dit jaar te redden”, legt Geb Dokter uit. Want normaal draait het Wapenvelder zwembad als een tierelier Het vrij zwemmen wordt druk bezocht, Octopus traint er heel wat af maar ook activiteiten voor groepen zorgen voor bezetting. Nu staat de kassa ongebruikt, zijn de kleedhokjes leeg, de vloeren rond de baden droog en was het maandenlang onwezenlijk stil. Sinds enkele weken mag men weer zwemlessen geven maar de inkomsten daarvan zijn een druppel op de gloeiende plaat en is financiële ondersteuning op andere manieren hard nodig. .

Donateursactie

En dus moeten er andere bronnen worden aangeboord om financieel debacle te voorkomen. Het personeel hield al een online bingo met ruim honderd deelnemers. Zij streden om een prijzenpot die beschikbaar was gesteld door ondernemers uit de regio. “Hartverwarmend de inzet van het personeel en de brede steun van ondernemers en publiek”, zegt Dokter. Nu doet men ook een beroep op particulieren voor verdere steun. Dat kan door een eenmalige bijdrage over te maken of door voor 25,00 euro per jaar donateur te worden.

Gemeente Heerde

De nood van het zwembad is ook doorgedrongen bij de Heerder politiek. Arnold Kasteel (CDA) en Ina Vijge (PvdA) wilden weten of wethouder Stefan Nienhuis al in actie was gekomen. En dat is gebeurd. De gemeente Heerde heeft versneld haar bijdrage voor het bad overgemaakt en is in overleg met het bestuur over de financiële positie. Ook bekijkt men de mogelijkheden die extra steun van de Rijksoverheid gaat die een specifieke uitkering voor ijsbanen en zwembaden in het leven heeft geroepen.

Maar dat laat onverlet dat steun uit alle hoeken en gaten van de samenleving bijzonder welkom is. “We snakken natuurlijk naar het openstellen van het zwembad en dat kan volgens ons op een verantwoorde manier. Maar ook op andere fronten zullen we alles doen om ons Berghuizerbad te behouden. Zo werken we ook aan sponsorpakketten voor bedrijven.”, zegt een altijd energieke Geb Dokter.

www.berghuizerbad.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden