Foto:

Gemeente Epe subsidieert jeugdactiviteiten via Koppel-Swoe

Epe - Het college van B en W wil 5.000 euro subsidie verlenen aan Koppel-Swoe voor het organiseren van jeugdactiviteiten in de meivakantie.

In opdracht van de gemeente heeft Koppel-Swoe ook in de kerstvakantie en in de voorjaarsvakantie activiteiten georganiseerd voor kwetsbare jeugd. Dat bleek een groot succes. In de voorjaarsvakantie zijn met vijftien partners in vier dorpen 45 activiteiten georganiseerd. In totaal waren er 450 deelnemers voor de online bijeenkomsten en bij de buurt-steunpunten.

Wethouder Jan Aalbers: “Dit mooie resultaat riep gewoon om een vervolg. Juist in deze tijden waarin we veel en geïsoleerd thuis zitten. We hopen dat we in de meivakantie nog meer kinderen en jongeren kunnen bereiken en hen enthousiasmeren om mee te doen. Ook de sociale verbinding stimuleren we graag. Hopelijk krijgen we nu ruim 500 mensen in beweging. Voor de meivakantie is een speciaal programma ontwikkeld, waarvoor Koppel-Swoe vijfduizend euro subsidie ontvangt van de gemeente. Hiermee hopen we de kwetsbare jeugd in coronatijd perspectief te kunnen bieden.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden