<p>Deelnemers van SamenLoop Heerde in 2016.</p>

Deelnemers van SamenLoop Heerde in 2016.

(Foto: Benno Wonink )

SamenLoop Heerde definitief stopgezet

Heerde - ‘Met pijn in het hart’ heeft KWF Kankerbestrijding besloten om te stoppen met de lokaal georganiseerde Samenloop-evenementen. De reden is dat KWF hard getroffen is door de coronacrisis. De relatief hoge kosten van een Samenloop zijn hierdoor niet langer te verantwoorden. Dit betekent dat ook het wandelevenement in Heerde, dat gepland stond voor 10 en 11 juni 2022 in Heerde, niet doorgaat.

KWF heeft het afgelopen coronajaar te maken gehad met een grote terugval in inkomsten. Door het niet doorgaan van evenementen is er in 2020 veel minder geld opgehaald, terwijl de vaste kosten doorliepen. Ook dit jaar verwacht KWF tientallen miljoenen mis te lopen als gevolg van de coronacrisis.

De beslissing van KWF om te stoppen kwam voor de commissie van de SamenLoop voor Hoop Heerde compleet onverwacht. “We zijn met zijn allen diep geraakt in ons paarse hart door het onverwachte bericht van KWF. Er heerst een gevoel van leegte,” zegt voorzitter Kees Hoogink teleurgesteld. “Met velen zijn we al tien jaar bezig in Heerde en hebben we twee prachtige evenementen mogen organiseren. Het Van Meurspark kleurde ‘paars’ en er was sprake van een grote saamhorigheid. We zijn trots en dankbaar daarvoor.”

De Samenloop Heerde heeft altijd als uitgangpunt gehad om mensen met kanker in het zonnetje te zetten. Maar ook om de ziekte bespreekbaar te maken in onze gemeente en een stuk saamhorigheid. “Samen verdriet delen, maar ook het leven vieren.” 

Daarnaast stond het inzamelen van zoveel mogelijk geld voor onderzoek naar geneeswijzen van kanker centraal. 

Deelnemers van Samenloop Heerde kunnen indien gewenst hun inschrijfgeld terugvragen. Kijk voor meer informatie op www.samenloopvoorhoop.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden