<p>Van links af: De SV Epe-leden die samen een bloemenactie zijn gestart: Remon van Zuuk, Jan Schot, Harry Nijland en Ramon Rijkeboer.</p>

Van links af: De SV Epe-leden die samen een bloemenactie zijn gestart: Remon van Zuuk, Jan Schot, Harry Nijland en Ramon Rijkeboer.

‘Opbrengst vorig jaar verdubbelen’

Epe - “We gaan de bloemetjes buiten zetten!” Het viertal lacht. Drie voetballers die in het veteranenelftal van SV Epe zitten, hebben een actie bedacht om geld in te zamelen voor de vereniging. Vanaf heden kan een ieder via de link www.svepe.nl/bloemenactie mooie potten met kleurrijke bloemen bestellen. De initiatiefnemers hopen op een opbrengst van minimaal 4000 euro. Een interview met Ramon Rijkeboer, Remon van Zuuk en Harry Nijland.

(door Dennis Dekker)

De actie is vorig jaar spontaan ontstaan toen de coronacrisis begon. “De barinkomsten van SV Epe vielen in één klap weg. We wilden iets verzinnen.” Ramon Rijkeboer, eigenlijk nog maar relatief kort lid van de vereniging, had wel een idee. “Ik heb vanwege mijn werk contact met de veilingcoöperatie Royal FloraHolland in Aalsmeer.”

2.020 euro

Ramon Rijkeboer heeft vervolgens een mooie deal kunnen maken en kocht honderden hangpotten met kleurrijke bloemen in. Even wat technische informatie? De hangpotten zijn 27 centimeter groot en ze bevatten 7 stekken. Leuk om daarbij te melden? De hangpotten hebben een dubbele bodem met een waterbuffer. “Dat maakt dat er altijd een laagje water in blijft staan. Je hoeft ze dus veel minder vaak water te geven.” 

De bloemen werden verkocht onder de leden. De actie bleek een succes. De potten zijn allemaal verkocht. Dat heeft de vereniging uiteindelijk 2.020 euro (een treffend totaalbedrag, helemaal vanwege het coronajaar 2020) opgeleverd. “Wel mooi als je bedenkt dat we het in zo’n korte periode gerealiseerd hebben.” Om die reden dacht het drietal meteen: hier is nog veel meer uit te halen. Ze zochten contact met Jan Schot van de SV Epe sponsorcommissie. “Met hem hebben we een paar vergaderingen belegd om wat meer aan promotie te gaan doen. Dit jaar jaar werd de bloemenbestelling verdubbeld. Daarbij is het aflevertijdstip vervroegd. “We hebben er een speciale Moederdagactie van gemaakt. Eén pot kost 15 euro, twee potten kosten 25 euro. We hopen dat mensen om die reden nog eerder geneigd zijn om te bestellen.” De hangpotten bevatten bloemen in de kleuren roze, paars, geel en rood. “Op onze website kun je jouw gewenste kleur aangeven en die zelf bestellen.”

Storm

Maar daarbij zijn de leden van het veteranenelftal hun netwerk aan het benaderen. “Het loopt storm. We hebben inmiddels al ruim de helft verkocht en zitten daarmee ruim boven het aantal van vorig jaar. Ons advies? Surf snel naar de link op de website van SV Epe en plaats je bestelling! Zorg dat je er bij bent, want ze zouden maar zo snel uitverkocht kunnen zijn.” De potten worden zaterdag 8 mei (de dag voor Moederdag) door de veteranen aan huis bezorgd. “Op die dag gaan we de bloemetjes pas écht buiten zetten! We bezorgen de bloempotten gratis bij de mensen die wonen in de gemeentes Epe en Heerde. Dat wordt een kleurrijk feest.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden