<p>Een vrijwilliger in gesprek met vluchtelingen.</p>

Een vrijwilliger in gesprek met vluchtelingen.

(Foto: Goedele Monnens)

VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers

Epe / Heerde - VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers in Epe en Heerde die vluchtelingen met een verblijfsstatus op weg willen helpen. Het gaat om maatschappelijk begeleiders en taalvrijwilligers.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) werkt achterstanden weg en VluchtelingenWerk verwacht meer vluchtelingen met een verblijfsstatus in Epe en Heerde dan in 2020. Maatschappelijk begeleiders helpen de nieuwe inwoners op weg.

“Onze vrijwilligers helpen bij het regelen van allerlei praktische zaken en vertellen vluchtelingen over de geschreven en ongeschreven regels”, legt teamleider Marloes Visscher uit. “Denk aan het wegwijs maken van zaken in en rondom het huis, het zoeken van een huisarts, het helpen bij de aanvraag van huurtoeslag en het leren kennen van de buurt. Nieuwe cliënten krijgen een vast contactpersoon, die hen in de eerste periode begeleidt. Het is heel dankbaar werk.’

Vrijwilligers komen terecht in een betrokken vrijwilligersteam. Verder biedt VluchtelingenWerk ondersteuning door een beroepskracht, een inwerkprogramma en allerlei scholing en een onkostenvergoeding.
Belangstellenden kunnen mailen naar mavisscher@vluchtelingenwerk.nl

VluchtelingenWerk zoekt in Epe ook vrijwilligers die ondersteunen bij de inburgeringscursus. Vrijwillig klassenassistenten zijn tijdens de lessen aanwezig om de NT2 docent te ondersteunen. Ze begeleiden cursisten tijdens de uitvoering van opdrachten en stimuleren hen met het spreken van het Nederlands.

Daarnaast zoekt VluchtelingenWerk taalcoaches, die als aanvulling op de lessen, individuele taalbegeleiding geven aan de cursist, ongeveer twee uur per week, op een zelf gekozen tijdstip.

Belangstellenden kunnen mailen naar teamleider Mirjam Wolf via mwolf4@vluchtelingenwerk.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden