Ook meivakantie bomvol activiteiten voor Eper jeugd

Epe - In de meivakantie (tussen 30 april en 10 mei) gaat Koppel-Swoe weer een hele reeks activiteiten voor kinderen en jongeren organiseren. Er is een speciaal programma ontwikkeld, waarvoor de gemeente Epe 5.000 euro subsidie verleent. 

“Koppel-Swoe heeft zowel in de kerstvakantie als in de voorjaarsvakantie ook al activiteiten georganiseerd voor de jeugd”, zegt Wethouder Jan Aalbers:  ”Dat bleek een groot succes. Dit mooie resultaat riep om een vervolg. Juist in deze tijden waarin de jeugd veel geïsoleerd thuis zitten. We hopen dat we kinderen en jongeren in de meivakantie ook kunnen bereiken en hen enthousiast maken om mee te doen.”

Shèdy Abourayan, jongerenwerker bij Koppel-Swoe: “We houden ons aan de coronavoorschriften en de protocollen die gelden. Een aantal belangrijke regels? We organiseren de activiteiten op locatie per kern, Epe, Emst, Oene, Vaassen. Je kan alleen activiteiten in je eigen dorp volgen. Vooraf inschrijven is verplicht. Ouders mogen vanwege de coronamaatregelen helaas niet aanwezig zijn bij deze activiteiten.”

Wat er zoal op stapel staat? Jongeren tussen 13 en 23 jaar hebben de mogelijkheid om onder begeleiding een professionele muziekstudio in te duiken en nummers op te nemen. 

In een afgeschermd stuk bos bij AV Cialfo in Epe kunnen jongeren tussen 12 en 17 jaar en 18 en 27 jaar meedoen met paintball. 

De buurtsportcoaches van Heel Epe Beweegt (eveneens onderdeel van Koppel-Swoe) houden sport- en spelactiviteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar. 

Er is een mountainbike-workshop onder leiding van sportdocenten van de RSG NO-Veluwe, kinderen tussen 8 en 12 kunnen meedoen met een kookworkshop en er is een online Call of Duty Warzone-toernooi voor jongeren tussen de 12 en de 23 jaar. 

Larisa Brinkhoff van Heel Epe Beweegt: “We roepen ouders, kinderen en jongeren uit alle kernen van de gemeente Epe op om op onze website eens te gaan kijken naar alle activiteiten waaraan je mee kunt doen. Ondanks deze vervelende coronatijd is er ook in de meivakantie genoeg leuks in de gemeente Epe.”

Wethouder Aalbers. “Hopelijk krijgen we met al deze diverse activiteiten ruim 500 kinderen en jongeren in beweging.”

Voor een overzocht van de activiteiten, meer informatie en inschrijven: www.koppelswoe.nl/meivakantie 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden