OBS De Vlonder herdenkt bevrijding van Hattem met puzzelspeurtocht

Hattem - Leerlingen van OBS De Vlonder hebben vrijdag de bevrijding van Hattem op 18 april 1945 herdacht. De kinderen hebben aan de hand van een puzzelspeurtocht bloemen gelegd bij de monumenten in de binnenstad.

Om zo goed mogelijk de coronamaatregelen na te kunnen leven, heeft het 4 en 5 mei comité dit jaar voor deze manier van herdenken gekozen. 

Op school hadden de kinderen zich al goed voorbereid met het boekwerkje Bevrijding van Hattem, wat door het 4 en 5 mei comité was opgesteld. Hierin wordt verteld over de oorlog en bevrijding van Hattem en staan verhalen van Hattemers die die tijd mee hebben gemaakt. 

De kinderen kwamen vrijdagochtend in twee groepjes bij het stadhuis. Na een kennismaking met burgemeester Marleen Sanderse ontvingen ze de benodigdheden voor de puzzelspeurtocht. 

Er werden kransen gelegd bij de Dijkpoort en de voormalige Synagoge in de Achterstraat. Bij de Stolpersteine werden rozen gelegd. Met een ijsje en de oplossing van de puzzel keerden de groepjes terug naar school. 

In de klas had leerkracht Cosytha Tiemersma online contact met de burgemeester geregeld, om samen met de kinderen de uitslag van de puzzelspeurtocht te bespreken. Beide groepen hadden het goede antwoord gevonden en alle kinderen kregen het boek Oorlogswinter van Jan Terlouw uitgereikt. De burgemeester had er voor iedereen een boodschap in geschreven.

Het 4 en 5 mei comité nodigt ieder jaar, bij toerbeurt, de hoogste groep van een basisschool uit om de bevrijding van Hattem samen te herdenken en te vieren. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden