<p>Helen Vane krijgt de bloemen en onderscheidingen van Engel de Nooij.&nbsp;</p>

Helen Vane krijgt de bloemen en onderscheidingen van Engel de Nooij. 

(Foto: Marijke Zevenhuizen )

Oratoriumkoor oefent met jubilarissen voor ‘Missa Corona’

Epe - Na de winterstop is het Gelders Oratoriumkoor (GOK) heeft tijdens een ledenvergadering via Zoom twee sopranen gehuldigd. Helen Vane en Tiny Tieland zingen al 25 jaar in het koor en kregen bloemen, een oorkonde en een onderscheiding in de vorm van een gouden roos.

Het koor repeteert online voor de opvoering van ‘Missa Corona’ van Ilia Belianko, componist en vaste dirigent van het GOK. 

Vertrouwend op een nieuw muzikaal concertseizoen, werken koor en dirigent toe naar twee uitvoeringen van de Missa Corona op vrijdag 26 en zaterdag 27 november in Elburg en Epe. Hiermee wil het koor symbolisch de coronaperiode afsluiten. Na de pauze volgt dan een programma van intieme kerstmuziek, dat de concertbezoekers in de kerstsfeer wil brengen.

Gratis online meezingen met het Gelders Oratoriumkoor kan ook. Elke dinsdagavond repeteert het Gelders Oratoriumkoor, voorlopig nog via Zoom. In samenwerking met zijn vrouw Elisabeth Poz, sopraan en professioneel operazangeres, verzorgt dirigent Ilia Belianko workshops, waarbij het repertoire voor de komende concerten wordt ingestudeerd.

Meer informatie via Helen Vane, 06 - 21801913 of www.geldersoratoriumkoor.com

Meer berichten