Foto: Frans Paalman

’t Kleine Veer tussen Zwolle en Hattem vanaf 24 april weer in de vaart

Zwolle / Hattem - ’t Kleine Veer, over de IJssel tussen Zwolle en Hattem, gaat vanaf zaterdag 24 april weer dagelijks varen tussen 10.00 en 18.00 uur. 

In 2020 is er een aantal aanpassingen aan boord gedaan om het veer te laten varen in overeenstemming met de RIVM-richtlijnen. De aanpassingen waren nodig om de anderhalve meter afstand te kunnen houden. Er kunnen minder passagiers aan boord in verband met de anderhalve meter afstand, vier personen per vaart (zes als ze uit één gezin komen). 

Bij drukte moeten mensen aan wal langer wachten. Per uur kunnen er tussen de vijftien en twintig mensen worden overgezet. Ook op de wal dient men rekening te houden met anderhalve meter afstand. En alle passagiers moeten op een veilige manier (contactloos) te betalen. 

Voor ’t Kleine Veer is het tarief 1 euro voor volwassenen en 50 cent voor kinderen tot en met 12 jaar. De 10-vaartenkaarten worden dit jaar niet gebruikt. 

Wanneer op de wal niet kan worden voldaan aan de richtlijn van anderhalve meter afstand, kan het zijn dat ’t Kleine Veer weer uit de vaart gaat. 

De kortste weg van Hattem naar Zwolle is dwars over de IJssel. Daarom verbindt al sinds de Middeleeuwen ’t Kleine Veer deze twee Hanzesteden. Wandelaar of fietser kunnen gebruikmaken van deze unieke, historische overtocht. 

Meer informatie over ’t Kleine Veer staat op https://www.zwolle.nl/vrije-tijd/sport-en-recreatie/fietsen-en-wandelen/t-kleine-veer

Meer berichten