<p>&nbsp;De enthousiaste, vrolijke kinderen dartelen van spel naar spel. Ook bij de Anne de Vriesschool in Epe vonden afgelopen vrijdag de Koningsspelen plaats.&nbsp;</p>

 De enthousiaste, vrolijke kinderen dartelen van spel naar spel. Ook bij de Anne de Vriesschool in Epe vonden afgelopen vrijdag de Koningsspelen plaats. 

(Foto: Dennis Dekker)

Koningsspelen bij Anne de Vriesschool

Epe - Het plein van de Anne de Vriesschool in Epe is vrolijk versierd. Vlaggetjes wapperen, linten waaien. Rood, wit, blauw en oranje zijn de kleuren. De enthousiaste, vrolijke kinderen dartelen van spel naar spel. Voor en achter het schoolgebouw deden alle 170 kinderen van deze basisschool afgelopen vrijdagochtend mee aan de Koningsspelen. Een sfeerverslag.

(door Dennis Dekker)

Natuurlijk moet het dit jaar allemaal coronaproof geregeld worden. “Je wilt geen enkel risico lopen. We hebben diverse maatregelen genomen om alle spelletjes veilig te kunnen doen”, vertelt Barbara Diks, juf van groep 1/2a. Op die reden zijn alle groepen dit jaar bewust uit elkaar gehaald. “Normaal gesproken mengen we de klassen door elkaar heen. Dat hebben we dit keer noodgedwongen niet gedaan”, vult Bertine Bouw, directrice van deze basisschool, aan.

Niettemin lijkt het deze ochtend welhaast of corona niet bestaat. Er is met kleurrijk krijt getekend op de tegels. Ronde hoepels liggen schuin achter elkaar opgesteld. Een stapel blikken schreeuwt om omgeworpen te worden. Er wordt geslalomd met fietsjes, er wordt getennist en gevolleybald. De kinderen genieten volop van het spelletjesparcours. Veilig, positief en vrolijk zijn woorden die bij je opkomen als je er naar staat te kijken.

‘Natuurlijk onderwijs’

Mooi om te zien en te ervaren, vindt ook de Anne de Vries-directrice. Want naast die coronacrisis, kende deze school een roerige (verloop van personeel et cetera, red.) geschiedenis. Bouw: “Dit hebben we allemaal achter ons gelaten. Het gaat weer goed hier en we werken nog nadrukkelijker aan een onderscheidende onderwijsvisie.”

Traditioneel onderwijs is bij deze school verruild voor het principe ‘natuurlijk onderwijs’. “Op een natuurlijke manier dus. Want je bent mooi zoals je bent. Iedereen is een ster en schittert op zijn eigen manier. We proberen zo goed mogelijk te kijken naar wie je als kind bent en wát je nodig hebt. Het gaat dus niet alleen om de kinderen die heel goed presteren of de kinderen die juist extra hulp nodig hebben. Het gaat ook om die grote middengroep die normaal misschien niet zo zichtbaar is. We willen alle kinderen zien. Daar bouwen we aan”, zo lacht de directrice die haar achternaam hiermee eer aan doet.

Visie

Het blijkt te werken. De rust is wedergekeerd op deze school en er is een aanwas te zien van nieuwe ouders en kinderen die deze visie omarmen. Bouw, die oktober 2019 haar directeurschap van een meerschoolse stichting in Kampen verruilde voor deze job, heeft het hier zeer naar haar zin. “Ik kom uit Epe. Ik dacht om die reden dat ik nooit in hetzelfde dorp werkzaam wilde zijn als waar ik woonde.” Toch bevalt dat haar erg goed. Kijk maar naar die enthousiaste, vrolijke leerlingen. Zij zijn de belangrijkste ingrediënten die de sfeer op deze school geweldig maken, vindt Bouw. “Dat is vanochtend tijdens de Koningsspelen ook wel te zien toch?”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden