man driving car from rear view on the highway.
man driving car from rear view on the highway. (Foto: Getty Images/iStockphoto)
Aangeboden door verkeersschool wesseldijk

Je rijbewijs in Nijmegen halen: tips voor het vinden van de beste rijschool

Je bent (bijna) 18 en je kan niet wachten om zelf te gaan rijden? Of misschien heb je het halen van een rijbewijs altijd uitgesteld en is het nu eindelijk tijd om de weg op te gaan? Welke reden je ook hebt, een rijbewijs halen in Nijmegen is een uitdaging. Deze stad kan druk zijn, kent lastige verkeerssituaties zoals het Keizer Karelplein en heeft veel buitenwijken. Toch is het daarom ook een ideale stad om goed te leren een auto te besturen. Tenminste, als je ook de beste rijschool voor jou weet te vinden. 

Het vinden van een goede rijschool is makkelijker gezegd dan gedaan. Het aanbod is groot, zeker in een stad als Nijmegen. Daardoor is het echter ook lastig om het kaf van het koren te scheiden. Elke rijschool noemt zichzelf de beste en zegt jou binnen de kortste keren aan je rijbewijs te kunnen helpen. Sommigen kunnen dat ook, maar welke zijn dat? Met onderstaande tips wordt het makkelijker een school te kiezen die bij jou past. 

Goedkoop is duurkoop 

Het spreekwoord ‘goedkoop is duurkoop’ is bij sommige rijscholen helaas treurig relevant. Sommige aanbieders halen je graag binnen door te beloven de goedkoopste te zijn. Ze stunten met prijzen en geven je kortingen op allerlei facetten van het proces, zoals een tussentijdse toets of een extra les. Kortingen zijn niet perse een slecht teken, maar als je rijbewijs halen erg goedkoop is kan dit ook betekenen dat de kwaliteit van je lessen minder is. Je betaalt dan onder de streep alsnog meer, omdat je meer lessen nodig hebt dan bij een ervaren, kundig rijinstructeur. Goedkoop betekent dus niet altijd goed. 

Kijk naar slagingspercentages 

Rijscholen kunnen veel beloven, zoals dat iedereen met 25 lessen een rijbewijs haalt of dat je met een extra dure spoedcursus binnen twee weken al op de weg rijdt. Maar een echt belangrijke graadmeter voor je keuze is het slagingspercentage, ofwel hoeveel mensen er bij deze school in één keer hun rijbewijs halen. Hoe meer dat er zijn, hoe beter. 

Let op bij pakketten en spoedcursussen 

Het voelt veilig om kiezen voor losse lessen wanneer je een rijbewijs gaat halen. Het kan echter onder de streep voordeliger zijn om voor een pakketprijs te kiezen. Vaak krijg je dan korting op je lessen of zelfs je examen. Maar let op: er kleeft ook een risico aan dit soort pakketprijzen. Als je ontevreden bent en naar een andere rijschool wil, krijg je vaak niet zomaar die kosten terug. Ook kan het zijn dat jij en je instructeur een inschattingsfout hebben gemaakt wat het aantal lessen betreft. Zo betaal je alsnog meer dan gepland.

Meer berichten