<p>Eduard Snatager.</p>

Eduard Snatager.

Podcast van voorstelling ‘Zo gaan we allemaal’

Wapenveld - Vooruitlopend op de nu voor 17 en 18 september geplande uitvoering van de theatervoorstelling ‘Zo gaan we allemaal’, heeft de spelersgroep onder leiding van regisseur Peter van Dijk een podcast opgenomen. 

Op maandag 3 mei zal op 60TVPlus een compilatie met foto’s uitzenden en Radio 794 zal op dinsdagavond 4 mei een impressie uitzenden.

In het najaar van 2019 begon een groep van veertig  spelers al met de repetities voor deze theatervoorstelling in het amfitheater op Vrieze’s Erfgoed. Opzet was deze rond de viering van 75jaar Bevrijding, in mei 2020, uit te voeren. Maar vanwege de uitbraak van corona moesten de voorbereidingen worden gestopt. Aanvankelijk werd als nieuwe datum mei 2021 geprikt maar ook dat is vanwege corona niet haalbaar, nu staat de uitvoering gepland op vrijdag 17 en zaterdag 18 september.

Centraal in ‘Zo gaan we allemaal’ staan de brieven van de Joodse broers Snatager. Eduard zit ondergedoken in Wapenveld en overleeft de oorlog, Herman woont in Zutphen en ziet de ene Joodse familie na de andere richting Westerbork verdwijnen. Uiteindelijk moet ook Herman op transport en wordt hij op 23 juli 1943 met zijn vrouw Beppie vermoord in Sobibor. “Zo gaan we allemaal”, schrijft hij in een van zijn laatste brieven over wat er in Zutphen gebeurt.

De spelersgroep is enkele maanden geleden begonnen met digitale repetities. “Dat ging verrassend goed”, zegt Peter van Dijk. “Vooral stemtechnisch want je wordt nu gedwongen om alles met je stem te doen. Ik zie de spelers groeien in hun rol, heel mooi om te zien”. 

Het digitale repeteren leidde tot het idee om een podcast te maken en die is nu gereed. De opname is gemaakt in drie delen en duurt totaal circa een uur. Deze is te beluisteren via www.youtube.com/watch?v=U6C_zmtb4mY.

In het programma 60plusTV is maandag 3 mei vier keer een samenvatting van circa 15 minuten ondersteunt met foto’s te zien. Harry Mulder besteed dinsdag 4 mei in het programma Infomix van Radio 794 tussen 19.00 en 21.00 uur aandacht aan de podcast.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden