Foto:
aangeboden door overstappen.nl

Hoe moet je een kitten opvoeden en verzorgen?

Een van de merkbare gevolgen van de huidige corona pandemie is het feit, dat steeds meer mensen een huisdier in huis nemen. Men heeft nu de tijd om het dier op te voeden! Daarbij is het gezelliger om samen thuis te zitten, dan alleen. De aanschaf van een huisdier is niet zonder risico. Bekijk je dieren op de Veluwe dan doe je dit op een moment dat het voor jou uitkomt. Een huisdier kan hier niet op wachten. Ook niet als het straks drukker wordt en je weer vaker op kantoor zit. Wie draagt er op dat moment zorg voor je huisdier? Hoe verzorg je het huisdier als je op vakantie bent? Enzovoorts. Ook een verzekering vergelijken is belangrijk, wanneer je een kitten overweegt. Een huisdierverzekering beschermt je tegen de hoge kosten die een medische ingreep bij het dier met zich mee kan brengen. 

Tip: gebruik de grootste vergelijkingssite om de verzekeringen met elkaar te vergelijken. Zo vind je een verzekering met de beste dekking, tegen de laagste premie. 

Zorg dat de basis op orde is voor je kitten 

Bij de keuze voor het in huis nemen van een kitten, is het belangrijk om de basis op orde te hebben. Zorg dat je kitten een mandje heeft, waarin deze zich kan verstoppen en uit kan rusten. Ook voldoende speelgoed is essentieel, om te voorkomen dat je kitten voortdurend in de gordijnen hangt. Vaak bekijk je een kitten een paar weken voordat deze naar je huis komt. Gebruik dat moment om met de huidige eigenaar van de kitten te bekijken welke stappen je nog moet zetten. Welke voer kun je bijvoorbeeld het beste in huis halen voor het beestje? 

Lees je in op de opvoeding van kittens

Wanneer je niet eerder een kitten hebt opgevoed, is het verstandig om je in te lezen op de opvoeding van deze dieren. Waarop moet je letten wanneer je een kitten in huis krijgt? Hoe voorkom je dat de kitten al snel erg brutaal of juist agressief wordt? Is het slim om een kitten direct naar buiten te doen? Het zijn typische vragen die je jezelf zou moeten stellen. Waar je met een puppy op puppycursus gaat, is dat bij een kitten niet mogelijk. Het vergt zodoende een behoorlijke inspanning om het dier goed op te voeden! 

Verdiep je in de verschillende kattenrassen 

Voordat je een kitten koopt, is het raadzaam om de verschillende kattenrassen met elkaar te vergelijken. Niet alleen qua uiterlijk verschillen katten van elkaar. Er kan ook een sterk verschil in karakter zitten tussen de dieren. Het is belangrijk hier rekening mee te houden, wanneer je voor het eerst een kitten koopt. De ene kattensoort is bijvoorbeeld veel aanhankelijker dan het andere ras. 

Meer berichten