Atelier De Witte Pimpernel Quilt & Handwerk bestaat veertig jaar

Oene - Atelier De Witte Pimpernel Quilt & Handwerk bestaat zaterdag 1 mei veertig jaar.

Atelier De Witte Pimpernel Quilt & Handwerk van Ria Koert begon in mei 1981 aan de Posthoornsbredehoek 3 in Zwolle, verhuisde vervolgens in 1995 naar de Groteweg 8 in Wapenveld en is sinds 2004 te vinden aan de Houtweg 40 in Oene, tegenover Korenmolen Werklust.

In het begin werden in Zwolle met sieraden, houten speelgoed, etsen en ander creatief materiaal gemaakt. Dat groeide uit tot een complete kralenwinkel. Ook werd er veel gedaan op het gebied van breien, haken en borduren met kralen. Toen daar de klad in kwam is Ria Koert geleidelijk overgestapt op quiltstoffen en kartonnage, en het maken van stofpoppen en kaarten. Er werden veel workshops en demonstraties gegeven.

In Wapenveld aan de Groteweg werden deze activiteiten voortgezet aangevuld met workshops Paverpol en zelfhardende klei. Daar is Ria zich meer en meer gaan bezig houden met het quilten en dus kwamen er meer stoffen bij.

Inmiddels zit Ria al weer sinds 2004 aan de Houtweg. Mensen kunnen bij Atelier De Witte Pimpernel terecht voor een ruime mooie en kleurrijke collectie quiltstoffen en quiltaccessoires, diverse fournituren, tussenvullingen en vliezen, dmc, sokkenwol, byoux-accessoires en meer. Daarnaast worden er cursussen en workshops georganiseerd voor zowel traditionele- als artquilters en in andere textiele technieken zoals punchen en vrij borduren. 

Tevens zijn er handwerk inloopmiddagen en is er een brei- en haakcafé. Door corona ligt dat nu stil. Feestelijke activiteiten rond het veertigjarig jubileum is op dit moment dan ook niet mogelijk. Ria hoopt in het najaar, wanneer het weer kan, hier nog extra aandacht aan te kunnen geven.

Wel mag er nu gelukkig wel weer gewinkeld worden met inachtneming van de RIVM-regels. Om toch een beetje feestelijk aandacht te geven aan dit jubileum ontvangen klanten, in de maand mei, 10 procent korting op hun aankoop.

Atelier De Witte Pimpernel is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Voor meer info: www.wittepimpernel.nl of 0578 - 641070

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden