<p>&nbsp;In het atelier in de Voermankoepel zijn de kunstenaars Roeli Rumscheidt en Inge in &rsquo;t Hout bijna dagelijks aan het werk. </p>

 In het atelier in de Voermankoepel zijn de kunstenaars Roeli Rumscheidt en Inge in ’t Hout bijna dagelijks aan het werk.

Binnenstad één grote galerie tijdens Hattemse Kunstmaand

Hattem - De Hattemse Kunstmaand is zaterdag weer begonnen. Met ruim honderd kunstwerken is de binnenstad één grote galerie. 

Een stadswandeling voert toeschouwers langs kunstwerken in de etalages, verrassende beeldentuinen en open ateliers. Tot en met zaterdag 29 mei zijn er schilderijen, keramiek, sieraden, textielkunst, fotografie, beelden, glaskunst en grafisch tekenwerk te bewonderen. 

Voor de allerkleinsten is er de Happy Art Stones-jacht. 

Tijdens open ateliers kunnen bezoekers kunstenaars in hun ateliers ontmoeten. In het atelier in de Voermankoepel zijn de kunstenaars Roeli Rumscheidt en Inge in ’t Hout bijna dagelijks aan het werk. Bezoekers zijn er welkom. 

Aan de Kerkhofstraat 2 is een fotografie-expositie van fotografen die zich door Hattem hebben laten inspireren. In de stadsbeeldentuin, op de hoek van de Kleine Gracht en Geldersedijk, zijn nieuwe beelden te zien. te vinden. Aan de Kerkstraat 13 is een inpandige beeldenexpositie met vijftien beeldhouwwerken tentoongesteld.

Kunst in de Tuin Expositie

Van woensdag 19 tot en met woensdag  26 mei vult het Kunstgilde Hattem de route aan met raamexposities bij bewoners aan de Eijerdijk, Randweg en Pannekoekenkamp. Sommige werken hangen aan een raam, een balkon of in een boom op de route. Andere zijn te zien in de tuin voor een woning.

Muurgedichten

In een steegje naast Restaurant De Ridderhof en op de Molenbelt is het schilderen van muurgedichten te volgen. Anne Will Barneveld en Roos Warnders gaan op vrijdagen en zaterdagen schilderen en vertellen passanten welke nieuwe gedichten er in de loop van de Kunstmaand op nieuwe muren volgen.

Zie ook www.visithattem.nl/kunstmaand-hattem/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden