Piratenspeurtocht in meivakantie

Veessen - In Veessen is in de meivakantie weer een piratenspeurtocht. 

“De piratenspeurtocht is een kleine, veilige tocht”, leggen Roos van Drie van Koek en Ei uit Veessen en Erica Hottinga van Visit Heerde uit. “Je wandelt niet maar zo een rondje, je moet echt op zoek met een schatkaart. Het begint al thuis, daar moet je eerst puzzelen zodat je weet waar je moet starten. Onderweg moet je de schatkaart lezen om de andere piratenvragen te vinden. Zo hebben we een coronaproof speurtocht weten te maken waarbij jonge kinderen rennend van de ene plek naar de andere plek zullen gaan en oudere kinderen puzzelend de schat zullen vinden.”

Kinderen kunnen de piratenspeurtocht op elke dag en op elk tijdstip lopen. Tot en met zaterdag is er kleine piratenverrassing bij het eindpunt.

Op visitheerde.com/speelmee staat de eerste puzzel om de start van de piratenspeurtocht te vinden. Hier staan ook ook downloads voor de schatkaart, een code-kraakdocument en een verhaal met piratenweetjes. 

Kinderen die de piratenspeurtocht in Heerde of Wapenveld afgelopen winter hebben gelopen kunnen nog een verrassing ophalen met hun piratendiploma in de Toeristen Info Punten in Heerde of Wapenveld, die in de Wereldwinkel, Bonenburgerlaan 6 en in Boekwinkel Shalom, Klapperdijk 36B gevestigd zitten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden