<p>Samen wordt er gewerkt aan de tekening van kasteel de Cannenburgh voor de wedstrijd van Ampt Epe.</p>

Samen wordt er gewerkt aan de tekening van kasteel de Cannenburgh voor de wedstrijd van Ampt Epe.

(Foto: Jan van de Velde)

Wedstrijden van historische vereniging Ampt Epe

Ampt Epe, historische vereniging voor de dorpen Vaassen, Emst, Epe, Oene en de diverse buurtschappen, heeft dit jaar oktober haar zestigjarig jubileum.

Om dit te vieren organiseert de vereniging twee wedstrijden met hetzelfde thema, namelijk ‘Geschiedenis’. Iedereen mag meedoen, leden en niet-leden. 

Voor kinderen is er een tekenwedstrijd. Een voor 5 tot en met 8 jaar en een voor 9 tot en met 12 jaar. Zij kunnen een tekening maken van een historische plek of een gebouw, maar ook van koningen, ridders of jonkvrouwen. Als het maar met geschiedenis te maken heeft, in de breedste zin van het woord. 

Er zijn voor elke leeftijdscategorie drie cadeaubonnen beschikbaar gesteld. De tekening kan tot 1 augustus worden  ingeleverd bij The Read Shop aan de Hoofdstraat 77 in Epe en bij Bruna Van de Kamp aan de Dorpsstraat 59 in Vaassen. Of opsturen naar Ampt Epe, Postbus 72, 8160 AB Epe, onder vermelding van naam, leeftijd, adres en telefoonnummer. 

Voor mensen van 12 jaar en ouder is er een fotowedstrijd. Stuur een recente foto in van een pand of een plek in de omgeving die verbonden is met de historie van de gemeente Epe. Met daarbij graag een korte beschrijving van de reden voor dit onderwerp. 

Er zijn drie geldprijzen beschikbaar van 75, 50 en 25 euro. Foto’s (graag in hoge resolutie) met tekst kunnen tot 1 augustus worden gezonden naar fotowedstrijd@ampt-epe.nl 

Alle informatie over deze wedstrijden, de jury, en meer is na te lezen in de nummers 230, 231 en 232 van Ampt Epe, en op de website: www.ampt-epe.nl

Meer berichten