<p>Inner Wheel-president Angeneta Weenink (links) en Rikie van Duren, co&ouml;rdinator van de voedselbank Vaassen-Epe-Heerde en omgeving.&nbsp;</p>

Inner Wheel-president Angeneta Weenink (links) en Rikie van Duren, coördinator van de voedselbank Vaassen-Epe-Heerde en omgeving. 

Cakes van Inner Wheel Epe voor moeders

Epe - De leden van serviceclub Inner Wheel Epe hebben de cakes gebakken voor de voedselbank. De cakes zijn bedoeld voor moeders, het is zondag immers Moederdag.

“Juist die moeders die het al geruime tijd best moeilijk hebben in verband met de maatregelen van Covid 19, wilden wij een hart onder de riem steken”, legt Inner Wheel-president Angeneta Weenink uit. “Als je het al niet breed hebt, je als moeder alle ballen in de lucht probeert te houden in deze tijd, dan is een klein beetje waardering zo fijn. Als Inner Wheel trekken wij ons het lot met name van vrouwen en kinderen heel erg aan. Dat was ook de reden dat wij met onze leden in actie zijn gekomen. Het is zo leuk om te merken dat dit bij al onze leden leeft en dat iedereen haar steentje heeft bijgedragen.”

Dinsdag kon de serviceclub trots zeventig versierde en feestelijk ingepakte cakes overhandigen aan Rikie van Duren, coördinator van de voedselbank Vaassen-Epe-Heerde en omgeving. Ook Thea van Amersfoort, drijvende en zeer betrokken kracht bij de Voedselbank, is blij met deze spontane actie van Inner Wheel Epe. “Het is fijn om alle moeders juist voor deze speciale dag eens extra in het zonnetje te zetten”, zegt zij.

“Helaas merken wij ook dat er toch nog veel schroom is, om zich bij ons aan te melden. De drempel is blijkbaar nog steeds heel hoog. Wij doen ons uiterste best om mensen door de bureaucratie van het aanmelden heen te helpen en proberen ook zover dit mogelijk is om de schaamte weg te nemen. Daarbij helpt zeker een geruststellend gesprek en de mogelijkheid om op speciale tijden het voedselpakket op te halen.”, vervolgt zij.

Voor Informatie over de Voedselbank en of de locaties waar de pakketten kunnen worden opgehaald kan men terecht bij Thea van Amersfoort, 06 - 46346649.

Meer berichten