Veluws toeren en eten met start Bij Maarten in het Koetshuis Vaassen

Regio - Vijf toprestaurants verzorgen Tweede Pinksterdag, maandag 24 mei een culinaire autoroute over de Veluwe van ca. 75 kilometer. Deelnemers krijgen bij vijf stops een gang van een compleet diner en ontdekken de mooiste plekjes in de regio. Maarten Noijens, de Vaassense horecaondernemer van Het Koetshuis bij kasteel Cannenburgh, is enorm enthousiast over ‘Veluws Toeren en eten’. Tweede Pinksterdag is de aftrap van de eerste rit en er zullen de komende periode meerdere volgen.

In maart vorig jaar openden Maarten en Desirée Noijens hun restaurant op de schitterende locatie naast kasteel Cannenburgh. Daarna kwam de coronatijd met een horeca lockdown. Toch hebben ze niet stil gezeten. Ze kijken naar de mogelijkheden. Een coronaproof autorit past dan ook perfect in hun concept. ,,We ontvangen de deelnemers bij de start. Daar krijgen ze een routebeschrijving en het eerste gerechtje,” aldus Noijens. Vervolgens rijden de deelnemers via een fraaie route door het Veluwse landschap met z’n kleine dorpjes, bos en hei en langs oude boerderijen.

Inmiddels loopt de Veluwe vol met vakantiegangers. Met ‘Veluws Toeren en eten’ kan iedereen zien hoe mooi het er is en tegelijkertijd te ervaren wat de horeca culinair te bieden heeft. Na maandag 24 mei zullen nog vele toers worden georganiseerd. Kijk voor actuele data op de website www.veluwstoeren.nl De route gaat van Vaassen via Vierhouten, Hoog Soeren, Kootwijk, Barneveld naar Nijkerk. Bij ieder restaurant wordt er een gang uit het menu aangereikt. Dit kan, coronaproof worden genuttigd in de auto of men kan stoppen op een mooi plekje onderweg.

Wie een jaar geleden had gezegd dat dineren in de auto een uitje was, werd waarschijnlijk hard uitgelachen. Maar corona heeft in die zin veel veranderd. Met het totaalconcept wil de organisatie gasten compleet verwennen en ontzorgen. Daarbij kom je op bijzondere plekjes en maak je kennis met verschillende restaurants. De deelnemende ondernemers halen alles uit de kast om een prachtig visitekaartje af te geven.

In Vaassen starten de deelnemers dus bij Restaurant Bij Maarten in ’t Koetshuis, in het ‘koninklijke’ Hoog Soeren wordt gestopt bij Restaurant No 15 van Lea en Jesse van Weezel voor een heerlijke soep. Daarna gaat de toer verder via de Asselse Heide naar Kootwijk. Middenin het kleine dorpje staat het historische Gasterij ’t Hilletje van Thom Morsink, hier ontvangen de gasten een voorgerecht. Vervolgens leidt de route naar Restaurant Madern van Jesse Madern in Barneveld waar het hoofdgerecht wordt geserveerd en de tour eindigt in Nijkerk bij restaurant Moeke. De culinaire toertocht wordt hier afgesloten met een verrassend dessert. Er wordt gestart in tijdsblokken. Reserveren kan via info@veluwstoeren.nl . Deelname kost € 57,50 per persoon. Eventuele dieetwensen kunnen worden doorgegeven bij aanmelding.

Meer berichten