<p>Heidi van der Scheer (links) ontvangt van Eva Mulderij de tweede prijs. </p>

Heidi van der Scheer (links) ontvangt van Eva Mulderij de tweede prijs.

Prijswinnaars dementiequiz

Epe - Ria Koldenhof heeft de Dementie Quiz van welzijnsorganisatie KoppelSwoe gewonnen. Op de tweede plaats is Heidi van der Scheer geëindigd. Zij hebben het prijzenpakket uit handen van Kim Goudbeek en Eva Mulderij van Koppel-Swoe ontvangen.

Ria heeft de prijzen bij haar thuis in ontvangst genomen. Zij heeft veel interesse voor het onderwerp dementie en vond het leuk en leerzaam om de quiz te doen. De vraag over het eten van een rood bord vond ze zeer verrassend. Maar ze vraagt zich ook af, hoe dementievriendelijk eigenlijk onze gemeente is. “Want er bestaat toch een training die de mensen uit de winkels kunnen volgen om beter met dementie om te kunnen gaan?”

Ook Heidi vindt het altijd erg leuk om aan een quiz over dit onderwerp mee te doen. “Ik weet best wel wat dingen, maar toch leer je iedere keer weer iets bij.”

De prijzenpakketten werden enthousiast ontvangen. In het pakket zat onder andere een mooie gedichtenbundel over Dementie en het mooi zilveren hangertje van stichting Alzheimer Nederland. Daarnaast ontvingen ze de pin van het vergeet-me-nietje en een bloemetje.

Met de quiz wil KoppelSwoe meer aandacht vragen voor dementie. Het Geheugensteunpunt Epe en Steunpunt Mantelzorg Koppel-Swoe hebben ook meegewerkt aan deze quiz. Deze week komt er gezamenlijk een filmpje online over dementie.

De antwoorden van de quiz zijn te downloaden via koppelswoe.nl/antwoorden-dementie-quiz

Meer berichten