<p>Wethouder Michiel Wiersinga bezoekt vier scholen in de gemeente Epe in het kader van de verkeersexamens.</p>

Wethouder Michiel Wiersinga bezoekt vier scholen in de gemeente Epe in het kader van de verkeersexamens.

Wethouder Wiersinga feliciteert scholieren met behalen verkeersexamen

Epe - Wethouder Michiel Wiersinga heeft vier scholen bezocht die meegedaan hebben aan het verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland (VVN). De wethouder bezocht de klassen om met scholieren te praten over het examen en veiligheid op de fiets en om ze te feliciteren met het behaalde examen. 

De wethouder bezocht de Anne de Vriesschool in Epe, De Sprenge in Emst, Mostertzaadje in Gortel en De Violier in Vaassen.

Verkeer en Vervoer zijn belangrijke onderwerpen in de gemeente en dit jaar wordt geschreven aan een hernieuwd mobiliteitsplan. Veiligheid staat daarin voorop en daarom is het ook zo belangrijk dat kinderen weten hoe ze veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. 

Tijdens zijn bezoekjes aan de klassen feliciteerde de wethouder de kinderen. “Ik ben trots op al onze scholieren die dit jaar meegedaan hebben aan het verkeersexamen. Als gemeente willen wij het wandelen en het fietsen zo veel mogelijk stimuleren. En ik vind het ontzettend leuk dat ik een aantal scholen kan bezoeken om met de scholieren te praten over fietsen en veiligheid op straat,“ vertelt verkeerswethouder Michiel Wiersinga. Voor deze kinderen wordt het STOP-principe (Stappen, Trappen, OV en Privé vervoer) dat de gemeente op wil nemen in het mobiliteitsplan een heel belangrijk onderwerp in de toekomst.


Meer berichten