<p>Dianne Hamer (links) en Janneke Goldberg van de Epe voor Epe-organisatie tonen replica&#39;s van De Fietsster gemaakt door beeldhouwster Greet Grottendieck. Deze worden verloot tijdens de editie van 2022.</p>

Dianne Hamer (links) en Janneke Goldberg van de Epe voor Epe-organisatie tonen replica's van De Fietsster gemaakt door beeldhouwster Greet Grottendieck. Deze worden verloot tijdens de editie van 2022.

(Foto: Dennis Dekker, www.mediamagneet.nl)

Covid-fietstochten Epe voor Epe 2021

Epe - De fietstoertocht Epe voor Epe wordt jaarlijks georganiseerd door de serviceclubs Inner Wheel Epe en Rotary Club Epe. Dianne Hamer en Janneke Goldberg vertellen namens de organisatie dat deze goede doelen-rit ook dit keer helaas niet door kan gaan vanwege corona. Toch hebben de beide serviceclubs voor 2021 nog wel iets ludieks bedacht. “Vanaf nu kan iedereen zelf de vier leukste routes van de afgelopen jaren downloaden via www.epevoorepe.nl.”

(door Dennis Dekker)

Al kan het event ook dit jaar niet doorgaan, fietsliefhebbers moeten toch in de gelegenheid gesteld worden om in kleine kring opnieuw te genieten van enkele voorgaande fietstochten van Epe voor Epe, vertelt het duo. “Vorig jaar is het evenement al afgelast, daarom hebben de twee serviceclubs dit alternatief verzonnen. Leuk om aan te vullen? De routes leiden allemaal langs Hagedoorns Plaatse. De fietsers die daar kunnen laten zien dat ze één van onze Epe voor Epe-routes rijden, krijgen 25 procent korting op de entreeprijs van deze prachtige museumboerderij.”

Anders dan normaal, kun je met deze zogeheten covid-fietstochten geen geld inzamelen voor goede doelen. “Dat is namelijk wel de oorsprong van dit evenement. Naast een leuke, gezellige, goed verzorgde fietstocht is Epe voor Epe een sportief evenement dat bedoeld is om geld te verdienen voor clubs, organisaties, stichtingen of verenigingen in Epe, Emst, Oene en Vaassen. In 2019 hebben we 8200 euro verdeeld over vijf goede doelen.”

Inzet

Cultuurhistorisch Museum Oene kon voor 1150 euro audiovisueel apparaten aanschaffen, Hospice Casa Vera mocht 2650 euro besteden aan een bed, Mixed Hockeyclub Epe heeft 1400 euro gekregen voor de aanleg van een fun & speelveld voor de jeugd, Vaassens Fanfare Corps heeft 1500 euro gekregen voor nieuwe muziekinstrumenten en de Vrouwen van Nu Vaassen-Emst konden 1500 euro besteden aan een nieuwe geluidsinstallatie. De reden dat die bedragen afwijken komt door de aanmeldingen, vertellen de dames. “Het bedrag is mede afhankelijk van de inzet van de vereniging zelf. Je krijgt altijd de opbrengst van de door jouw verkochte kaarten. Het is dus belangrijk dat je met én voor je school, club of vereniging zoveel mogelijk kaarten voor de fietstocht verkoopt. Op de dag zelf worden er aan de kassa nog kaarten verkocht, waarop deelnemers kunnen aangeven voor welk goed doel ze willen fietsen.”

Toch zijn de voorbereidingen voor volgend jaar al weer in volle gang. “Verenigingen en organisaties kunnen hun goede doel vanaf nu aanmelden via www.epevoorepe.nl. Nog een mooie aanvulling? De 2022-editie is ons 10-jarig jubileum. We maken daar uiteraard een feestelijke editie van. Mede daarom stelt beeldhouwster Greet Grottendieck, die onder meer het beeld De Fietsster in het Eper Beekpark maakte, twee kleinere replica’s van dat beeld beschikbaar aan twee van de 2022-deelnemers. Geweldig toch?”

Meer berichten