Logo veluws-nieuws.nl


Foto: Archief

Stagelopen op Prokkeldag: 15 juni in Epe

EPE/VAASSEN - Koppel houdt donderdag 15 juni voor de zevende keer de landelijke Prokkelstagedag voor mensen met een beperking in de gemeente Epe. Elk jaar wordt de groep deelnemers groter en dit jaar is het aantal aanmeldingen overweldigend. Naast Philadelphia, De Passerel, de JP v/d Bent Stichting en 's Heerenloo doen deze keer ook Zideris en InteraktContour mee.

Koppel zorgt ervoor dat alle Prokkelaars weer een leuke stageplek vinden, waarbij ze trouwens zelf aan mogen geven waar ze stage zouden willen lopen. Op de Prokkelstagedag lopen mensen met een beperking een (halve) dag stage bij een bedrijf van hun eigen keuze. Dat kan zijn bij de plaatselijke bakker, kapsalon, bloemist, fietsenmaker, supermarkt, dierenarts, peuterspeelzaal, fotograaf of hovenier, maar ook een dagje meelopen met de burgemeester, de schaapsherder, de boswachter, Omroep Gelderland, meerijden op een vrachtwagen of meedoen met de Koninklijke Landmacht in Wezep. De lijst met deelnemende bedrijven breidt zich elk jaar weer uit en Koppel is enorm tevreden over het enthousiasme van de kant van de bedrijven die een Prokkelaar de gelegenheid bieden een kijkje bij hen te nemen. Aan de gekleurde Prokkelballonnen bij de voordeur is precies te zien welke winkels en bedrijven meedoen op 15 juni.

's Avonds is er een afsluitende bijeenkomst in het Kulturhus EGW aan de Stationsstraat 25 in Epe van 19.30 tot 20.30 uur. Hier komen alle prokkelstagiaires, begeleiders en bedrijven bij elkaar om hun ervaringen uit te wisselen. Iedereen is hierbij van harte welkom om mee te genieten van alle bijzondere verhalen. Wie meer informatie wil over de Prokkeldag kan contact opnemen met Kari en/of Meggie Moors van Koppel, via m.moors@koppelepe.nl / k.moors@koppelepe.nl, of tel. 0578-676767.

Reageer als eerste
Meer berichten