Logo veluws-nieuws.nl


Crispijn Ariens leidt voor Ingmar Berga op het NK skeeleren.
Crispijn Ariens leidt voor Ingmar Berga op het NK skeeleren.
Sport

Leden SKOV grossieren weer in medailles op NK’s

Leden van Skeelerclub Oost Veluwe hebben zich de afgelopen weken van hun beste kant zien op de Nationale Kampioenschappen voor de skeeleraars. In totaal werden er 41 medailles gewonnen door leden van de club. Zestien maal wisten de leden beslag te leggen op goud. Ook werden er zestien zilveren en negen bronzen medailles gewonnen.

Vrijdag 2 en zaterdag 3 juni er gestreden op de overdekte piste in Heerenveen, een dag later op 4 juni (eerste pinksterdag) was de baan in Wolvega het toneel voor de wegwedstrijden. Een week later werden de marathontitels vergeven in Elden bij Arnhem.

Grootverdieners waren Bianca Roosenboom met zeven medailles (waarvan drie keer goud), Marc Middelkoop wist zes medailles te bemachtigen (vier keer goud) en zijn vriendin Elisa Dul mocht vijf medailles meenemen naar Oene (een keer goud). Luc ter Haar en Rémon Kwant wisten ieder vier medailles te veroveren waaronder beiden één titel. Ronald Mulder wist drie medailles voor zich op te eisen, maar die waren wel allemaal goud, terwijl broer Michel er ook drie mocht ophalen meer dit keer helaas geen gouden.

Titels waren er verder voor Crispijn Ariëns (punten/afvalkoers baan), Ingmar Berga (Puntenkoers Weg) en Jordy Harink (Marathon). De andere medaillewinnaars van SKOV waren Jaimy Horst (twee keer zilver), Tricia van der Weide (derde punten/afvalkoers). Michel Eenkhoorn (derde Puntenkoers) en Hans van de Wetering die zilver wist te behalen bij de Marathon Masters 40+.
Door de resultaten wisten leden zich ook te plaatsen voor de internationale toernooien. Naar het EK in Portugal (van 1 tot en met 8 juli) gaan bij de heren-senioren Rémon Kwant, Luc ter Haar, Crispijn Ariëns, Ingmar Berga en Gary Hekman.

reageer als eerste
Meer berichten