Logo veluws-nieuws.nl


Een grote hijskraan legde het brugdek maandag op zijn plek.
Een grote hijskraan legde het brugdek maandag op zijn plek.

Duurzame, lichtgewicht brug in Hattemer wijk Assenrade

In de wijk Assenrade in Hattem is maandag een composiet brug geplaatst tussen de straten Tal-linn en Bremen. De brug vormt een nieuwe voetgangers- en fietsverbinding binnen Assenrade.

Composiet wordt gemaakt van glasvezel en hars en is een duurzaam en lichtgewicht materiaal. Composiet is ongevoelig voor corrosie, strooizout en invloeden van het weer. De brug heeft daarnaast bijzonder weinig onderhoud nodig en een verwachte levensduur van honderd jaar.

Het voordeel van een lichtgewicht brug is bovendien dat er slechts een beperkte fundering nodig is. Dat scheelt in de benodigde materialen en kosten voor het plaatsen van de brug. Een grote hijskraan legde het brugdek maandag op zijn plek.

Glasvezel is ongelooflijk sterk: minstens tien keer sterker dan eenzelfde draadje in staal. De brug in Assenrade is gemaakt uit kunststof versterkt met glasvezels.

Het is daarom een composietmateriaal: een combinatie van materialen die meer is dan de som der delen. De losse vezels van het glasvezel worden bij elkaar gehouden en beschermd door de hars en vormen zo een krachtige verbinding.

Assenrade is de laatste uitbreidingswijk van Hattem en heeft een hoge kwaliteit en goede voorzieningen. De rijk gedetailleerde en kenmerkende architectuur refereert aan de historische binnenstad van Hattem.

Assenrade is op loopafstand van Hattem. Het is rustig wonen op korte afstand van Zwolle. De wijk is ruim opgezet en bevat veel groen en water. In Assenrade zijn in totaal 270 nieuwbouwwoningen gepland in verschillende woningtypen en prijsklassen.

reageer als eerste
Meer berichten