Logo veluws-nieuws.nl


Twee foto's uit de Choke and Rescue-serie. Foto: Martin Hogeboom en Peter Vroon
Twee foto's uit de Choke and Rescue-serie. Foto: Martin Hogeboom en Peter Vroon

Bijzondere pop up in De Posthoorn

Velen vonden het maar een illuster gezelschap. Die man met die kleurrijke bril en die bandana. Naast die man met dat baardje en zijn eeuwige fototoestel onder de arm én de man met dat eeuwige Rolling Stones-T-shirt. Vorig jaar al, waren ze gedrieën iets aan het bekokstoven, daar op dat terras van café De Posthoorn in Epe.

(Door Dennis Dekker)

Eén gesprek leidde tot nog één en langzamerhand verwerd een vaag idee tot een concreet project. Er waren foto's, gemaakt door de man met dat baardje en de man met die bandana. En er was livemuziek, gemaakt door de band waar de man met dat Rolling Stones-T-shirt in zat. Choke and Rescue heette de succesvolle tour die volgde. Afgelopen zaterdag zat het trio weer bij De Posthoorn. Om een onverwachtse laatste editie van deze tour uit de hoed te toveren. Inderdaad: gehouden in De Posthoorn.

Relaties; ze kunnen beklemmend, maar ook bevrijdend werken. Dát gegeven was voor fotografen Peter Vroon uit Apeldoorn en Martin Hogeboom uit Epe een bron voor een gezamenlijke serie. Ze maakten twaalf foto's waarbij een reeks modellen ofwel 'bevrijding' ofwel 'beklemming' moest uitbeelden. De afgelopen jaren werkten ze er aan, maar tot een expositie kwam het nooit. Wél vonden ze dat de foto's titels van bekende rocknummers moesten krijgen. Good Vibrations (Beach Boys), Still Crazy After All These Years (Paul Simon), 19th Nervous Breakdown (The Rolling Stones) of Back In The High Life Again (Steve Winwood) om er maar eens een paar te noemen. En toen ze in contact kwamen met Epenaar Mathieu Muller, onder andere bassist bij de band Maarten en de Rinaldo's, viel het kwartje pas echt. Ze zouden pop up-expo's maken bij cafés concertzalen en de band zou die titels van die foto's live uitvoeren. Zo geschiedde. Via het Bluescafé in Apeldoorn, ging de tour naar Deventer (Café R&R), Zwolle (Hedon), Heerde (Café De Rooster) en terug naar Apeldoorn (SamSam). Toch blijft het daar niet bij. De band en de fotografen komen nog één keer samen. Op donderdag 5 oktober worden de foto's voor de laatste keer getoond. Maarten en de Rinaldo's verzorgen de muziek.

reageer als eerste
Meer berichten