Logo veluws-nieuws.nl


The Originators spelen hun dampende uptempo soulmuziek komende zaterdag in Epe. Daarna treedt ook Kasper nog op tijdens de laatste editie van Jazz Comes To Town (JCCT).
The Originators spelen hun dampende uptempo soulmuziek komende zaterdag in Epe. Daarna treedt ook Kasper nog op tijdens de laatste editie van Jazz Comes To Town (JCCT).

Originators en Kasper sluiten JCTT af

Jazz Comes To Town (JCTT) is al weer bijna voorbij. Komende zaterdag nog één editie en dat is het klaar. Hoog tijd om de balans op te maken met Jeroen Velders. Hoe ging het eigenlijk, deze 22e editie van JCTT? "De eerste twee zaterdagen heb ik 'live' mee kunnen maken, de volgende twee slechts via Musicboxz Internetradio, omdat ik voor mijn werk in Afghanistan zit. Als bestuur (naast Velders ook Jan Bosman, Jan Willem Nitert en Guigne Kooijman, red.) zijn we onverdeeld enthousiast over de eerste dagen van deze editie."

(Door dennis dekker)

Wat er te vertellen is qua bezoekersaantallen? Velders: "We zien dit jaar vanaf de eerste zaterdag dat er veel meer bezoekers zijn dan de afgelopen jaren, gemiddeld 20.000 bezoekers per editie. Het is voor ons lastig om te duiden waarom. Het concept blijft gelijk: gratis toegankelijk, laagdrempelig, cash betalen voor de horeca (dus geen munten) en je wordt bediend op het Kerkplein. Jazz Comes To Town blijft een combi van een hoogwaardig muziekfestival en een social event. Velen willen er gewoon bij zijn!"

Dan nog even over de muziek van komende zaterdag. Te beginnen bij The Originators. Ze spelen 'Northern Soul'. Dat is de dampende uptempo soulmuziek die eind jaren zestig in Noord-Engeland ontstond. Toch komen ze 'gewoon' uit Rotterdam en omgeving. De elfkoppige formatie onder leiding van drummer Chris van der Meer treedt op tijdens de laatste editie van de gratis toegankelijke Jazz Comes To Town-reeks in het Eper centrum. Ook de talentvolle singer-songwriter Kasper (dit jaar ook één van de deelnemers aan de Popronde) treedt op met zijn band. Jeroen Velders vertelt erover: "Met deze acts laten we zien dat we de muziekwereld op de voet volgen. Het zijn nieuwe talenten die zo maar zouden kunnen doorbreken. Kasper bijvoorbeeld timmert enorm aan de weg. De rijzende ster zal ongetwijfeld een waardige afsluiter zijn van deze 22e editie van JCTT." En volgend jaar? Kan Velders daar al iets over zeggen? "Tipje van de sluier? Als alle seinen de komende maanden op groen komen te staan zit er wellicht weer een internationale artiest bij! "

reageer als eerste
Meer berichten